Aktivist försökte störa Jimmie Åkessons tal

avOlof Svensson

Stoppades av polis under SD-ledarens dragning

1 av 11

Jimmie Åkesson (SD) attackerade både regeringen och Alliansen i sitt Almedalstal.

Under talet försökte Femenaktivisten Jenny Wenhammar ta sig upp på scenen - men stoppades av säkerhetsvakter.

Jimmie Åkesson inledde sitt tal med att angripa statsminister Stefan Löfven och hans Almedalstal.

– Hittills har han åstadkommit egentligen ingenting, säger han.

SD-ledaren gick vidare med att prata om IS - vilka han kallar "satans mördare". Han sa att SD kommer verka för att dra in medborgarskapet för de svenskar som reser för att strida med IS.

– Stanna där ni är. Sverige är inte längre ert hem.

Jimmie Åkesson konstaterade att både Sannfinländarna i Finland och Dansk Folkeparti i Danmark har vind i seglen - och att SD:s stöd ökar.

Han gav en känga till Annie Lööf (C) och hävdade att hon och Alliansen misslyckades med sin politik när de satt i regering.

– Svenska folket har fått nog av vanstyre, samhällshaveri och socialliberalt experimenterande, säger han

"Jag ville störa Jimmie"

Mitt under talet försökte Femenaktivisten Jenny Wenhammar ta sig upp på scenen. Wenhammar var en av flera Femenaktivister som låg bakom bröstkuppen mot Fredrik Reinfeldts tal förra året.

– Jag ville störa Jimmie, säger hon till Aftonbladet.

Hon stoppades däremot av säkerhetsvakter en bit från scenen men släpptes kort efteråt.

– Det var inget planerat. Jag ville demonstrera barnasinnet eftersom han värnar om barnen. Då tycker jag man kan värna barnasinnet hos vuxna och inte vara så uptight.

Kallade S och M för hycklare

Jimmie Åkesson fortsatte talet med att anklaga Moderaterna och Socialdemokraten för hyckleri i tiggarfrågan och menar att partierna anammat SD:s politik.

– Hyckleriet är, Sverigevänner totalt. Anna Kinberg Batra och ni övriga, ni är genomskådade. Allt färre tror på er, säger han.

Jimmie Åkesson presenterade SD:s nya barn- och föräldrapolitik och konstaterade att partiet ska bli vassare i sociala frågor. Han tog även upp SD-förslagen om nationella riktlinjer för neontalvård och större satsningar i förskolan. Han avslutade med att kritisera decemberöverenskommelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM