Hälsa

Sugen på skräpmat när du är full? – Här är förklaringen

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

Forskare: Får oss att tappa kontrollen

Det är helt naturligt att bli sugen på skräpmat på fyllan, enligt forskarna.

Foto: TT.

Brukar du bli extra sugen på riktigt fet skräpmat när du har druckit ett par glas för mycket? Det är inget konstigt med det, det finns nämligen en vetenskaplig förklaring, enligt Daily Mail.

En ny studie från forskare i engelska Liverpool visar att det rent tekniskt inte är ett aktivt val att sluka en svettig hamburgare eller något liknande när man druckit alkohol.

När vi dricker alkohol stimuleras nämligen aptiten samtidigt som förmågan till självkontroll försämras. Det blir helt enkelt svårare att stå emot, skriver Daily Mail.

Forskarna vid Liverpooluniversitetet genomförde ett test på 60 kvinnliga studenter fördelade i två grupper. Ena gruppen fick en vodkadrink, den andra en alkoholfri drink.

Åt fler kakor

Studenterna fick efter ett antal frågor en tallrik med kakor placerad framför sig med uppmaningen att äta så få eller så många kakor de ville. Slutsatsen: De som druckit alkohol åt fler kakor.

Enligt Daily Mail uppmanar nu forskarna andra att genomföra liknande test på män eftersom den aktuella studien endast inkluderade kvinnliga försökspersoner.

Studien publicerades i tidskriften Health Psychology.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hälsa

Kost