Så jobbar polisen med mordet på Lisa

Uppdaterad 2015-06-15 | Publicerad 2015-06-14

Avspärrningarna utökas vid ladan där Lisas handske hittades

KINNEKULLE/STOCKHOLM. Polisen bedriver en intensiv jakt på bevis mot dem som är anhållna misstänkta för mordet på Lisa Holm, 17.

Stort fokus riktas nu på en lada nära kaféet där Lisa arbetade.

– Teknikerna har undersökt en kärra väldigt noga, säger Oskar Forsberg, Aftonbladets reporter på plats.

Lisa Holm, 17.

Nästan två dygn har gått sedan polisen hittade Lisa Holms kropp vid en gård i närheten av Kinnekulle. Polisen är nu inne i ett omfattande arbete för att säkra bevis för att användas vid en eventuell häktningsförhandling mot de anhållna.

Under dagen har polisen för tredje gången på kort tid kommit tillbaka till den lada nära kaféet där Lisa jobbade, och där hennes handske hittades. Vid lunchtid utökades avspärrningarna bakom ladan.

– Polisens tekniker är inne i ladan och gräver i marken med spadar. De letar helt klart efter någonting och arbetar målmedvetet, säger Aftonbladets utsände Oskar Forsberg, vid 12:30-tiden.

Några timmar senare undersökte teknikerna en träkärra som stod vid ladan mycket noga.

– De är väldigt intresserade av kärran. De har belyst den med UV-ljus och fotograferat den ur olika vinklar, säger Oskar Forsberg.

Vid kaféet, som ligger på andra sidan gatan från ladan, växer högen med blommor. Massor av människor har kommit dit för att tända ljus och hedra Lisa.

Fortsatta förhör

Innan Lisa Holm påträffades i fredags kväll hade Missing People gjort fynd i området. Då hade organisationen också kommit i kontakt med tre personer, två män och en kvinna, som polisen fattade intresse för. De omhändertogs, och anhölls under fredagsnatten. Männen misstänks för mord, och kvinnan för grovt skyddande av brottsling.

Sedan dess har polisen genomfört omfattande förhör med trion. De kommer att fortsätta under dagen.

– Det kommer att bli fortsätta förhör i dag. Dessutom kommer vi arbeta vidare med de tekniska undersökningarna av tre platser i sökområdet. Dessutom finns det en del förhör som ska göras på plats, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen i Västra Götaland.

– Vi kommer att ha en stor närvaro i området under de kommande dagarna.

”Omfattande arbete”

Polisen är i nuläget mycket förtegen om vad som framkommit under förhören.

– Vad som sagts i förhör och hur vi jobbar vidare kan vi inte berätta nu. Det är ett omfattande arbete, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen i Västra Götaland.

Kan det bli aktuellt att förhöra fler misstänkta?

– Vi är i början av utredningen, så inget kan uteslutas. Men i nuläget är vi framförallt inriktade på att säkra bevis inför en eventuell häktesförhandling.

”Redo 24 timmar om dygnet”

Det är Lars-Göran Wennerholm, vice chefåklagare på åklagarkammaren i Skövde, som leder förundersökningen. Senast på tisdag måste han ta beslut om de anhållna ska begäras häktade.

– Först i samband med det kan vi komma att lämna fler uppgifter, säger Tommy Nyman.

De anhållna är alla tre i 30-årsåldern. De två männen är litauiska medborgare. Polisen i Litauen har tät kontakt med sina svenska kollegor om mordutredningen.

– Vi är redo 24 timmar om dygnet för att bistå med information, har kommissarie Andrzej Roginski tidigare sagt till Aftonbladet.