Soldater utklädda till terrorister slåss i Syrien

Av: Karin Ahlborg

Publicerad:
Uppdaterad:

Brittiska specialsoldater jobbar bakom fiendens linjer

1 av 3

Brittiska soldater utklädda till terrorister som slåss långt inne i Syrien.

Det är den senaste taktiken för att stoppa IS.

Det är brittiska Sunday Express som avslöjar den okonventionella metoden som brittiska Special Air Service-soldater nu praktiserar i kriget mot IS.

I svarta kläder och med IS-flaggor attackerar 120 soldater i små grupper jihadisterna.

Fria händer

I första hand gäller det att förstöra utrustning och vapen som ständigt förflyttas inom området för att undgå att förstöras i flyganfall.

Efter massakern på 30 brittiska turister i Sousse i Tunisien gav premiärminister David Cameron SAS och SBS, Special Boat Service, i princip fria händer för att bekämpa IS.

De brittiska styrkorna står under amerikanskt kommando och har till sin hjälp ytterligare 250 specialister som svarar för kommunikation.

Utbildar oppositionen

När IS-grupperingar spårats upp får de små brittiska enheterna ett fredat utrymme att arbeta på innan eventuellt flygstöd sätts in.

I förra veckan flögs också 20 SAS-soldater till Saudiarabien för att hjälpa till med utbildning av oppositionella styrkor.

Den tidigare chefen för brittiska armén, general David Richards, har tidigare sagt att han inte tror att IS kan besegras med mindre än en samlad markattack:

-Stridsvagnar kommer att rulla.

Publicerad: