Han hälsar välkommen till Arlanda – vann Aftonbladets omröstning

Publicerad 2015-04-15

Det var en gång en Bellman och några andra mer eller mindre kända stockholmare som hälsade resenärer välkomna till Arlanda.

Men nu ska hall of fame-väggen uppdateras – bland annat med Kennedy Bakircioglu som vunnit Aftonbladets omröstning.

– Jag är riktigt stolt och glad, säger han.

Efter tio år ska väggen med stockholmare som hälsar resenärer välkomna till Arlanda få ett ansiktslyft. Mer än hälften av kändisarna byts ut och nya ramar och färger ska göra väggarna mer levande.

De nya namnen presenteras under en presskonferens på Arlanda i morgon, torsdag.

Men redan nu kan Aftonbladet avslöja ett av dem: fotbollsspelaren Kennedy Bakircioglu, 34.

”Har känts som hemma”

I en omröstning på Aftonbladet.se vann Hammarbyspelaren överlägset före profiler som skådespelaren Michael Nyqvist och sångerskan Helen Sjöholm.

– Det är ett hederspris som jag verkligen är riktigt stolt och glad över. Det är stort att få vara med bredvid alla stjärnor som gjort det väldigt bra inom skådespeleri, idrott eller vad det än är, säger han.

Under åren som utlandsproffs i Grekland, Nederländerna och Spanien har Arlanda kommit att bli en speciell plats för Kennedy Bakircioglu.

– Det har känts som hemma. Att man kommer att få se sig själv där är en ganska häftig känsla, säger han.

Två andra fotbollsspelare

Swedavias marknadschef Michael Persson Gripkow säger att omröstningen har varit en extra krydda när det kommit till att utse de nya namnen.

– Vi tycker att det är jättekul. Kennedy är väldigt folkkär och matchar dessutom de andra fotbollsspelarna som kommer att komma in i vår hall of fame. Vilka de är tänker jag dock inte säga.

Fotnot: För att vara aktuell för en plats på väggen måste personen i fråga antingen ha fötts eller varit verksam i Stockholm.