Här kan du studera tacos på universitet

”Därför att mat är viktigt”

Har du ett brinnande intresse för mexikansk mat och är sugen på att studera utomlands?

Då kanske universitetet i Kentucky kan vara något för dig.

Där kan du nämligen studera tacos.

Kursen heter Taco Literacy, vilket fritt översatt blir ”tacons språk”. Studenterna som läser kursen vid University of Kentucky får lära sig allt de behöver veta om mexikansk matkultur i den amerikanska södern, enligt Vice.

”Mat är viktigt”

Bakom kursen står Steven Alvarez, professorsassistent i skrivande och retorik på samma universitet. Tanken med kursen är att studenterna ska få utgå från den mexikanska maten för att lära sig mer om samhället.

– Mexikansk mat har blivit något socialt här. Det är väldigt intressant att se hur den mexikanska matkulturen brett ut sig här de senaste åren. Kursen ska ge studenterna en inblick i invandring, orättvisor, interkulturell kommunikation och språk. Allt med maten som utgångspunkt, säger Alvarez.

Speciell kurslitteratur

Läxorna som studenterna på kursen får består i att göra ”taco-turnéer” i olika delar av staden och skriva recensioner om restaurangerna de äter på. Även kurslitteraturen skiljer sig en aning från vad universitetsstudenter kanske är vana vid, med titlar som ”Planet Taco”, ”Tacopedia” och ”Taco USA”.

– Sist har vi också en bok som heter ”Tortillas”, för jag försöker lära mina studenter att en riktigt bra taco alltid hänger på tortillan.

Publisert: