Många vill skicka studsbollar till Martins son: ”Väldig värme"

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

”En av sakerna han har när det är tufft”

1 av 2 | Foto: Skärmdump.
Martins inlägg på Facebook.

Martin Öjes son William har autism och har svårt att förstå att det finns människor som bryr sig om honom. Efter pappans inlägg på Facebook hör folk nu av sig från hela Sverige – för att skicka studsbollar.

Martin Öjes.
Foto: Privat.
Martin Öjes.

Vänner! Min son har en väldigt tuff period just nu. Känslorna är kaos, allt är jobbigt och han mår inte bra”.

Så inleder Martin Öjes från Uppsala det Facebookinlägg han satte sig ned och skrev på tisdagen.

– Min son William har en tuff period. Han har autism och har lite svårt att få kompisar och låg självkänsla. Han förstår inte riktigt att folk bryr sig om honom, säger Martin till Aftonbladet.

Många hörde av sig

Något konkret som William uppskattar är små, färgglada studsbollar, som han börjat samla på. Därför var det också just det som Martin ville att hans vänner skulle skicka hem till familjen – för att konkret visa att det finns människor som bryr sig om sonen.

Snart hörde människor från hela Sverige av sig. Samtidigt har inlägget spridits både på Facebook och Twitter.

– Folk har skrivit jättehärliga kommentarer och nu delas det inte längre bara bland mina vänner. Det hör av sig helt obekanta människor och frågar vad det kan skicka till William. Någon var till och med från Norge, säger Martin och fortsätter:
– Det är en väldig värme och kraft i det här.

”Kommer betyda mycket”

På onsdagen väntar han sig att de första bollarna ska komma. Han tror att det blir en hel del, men vill inte bygga upp för stora förväntningar. Williams ”drömscenario” när Martin frågade var att han får tio stycken.

Även om bollarna är kul för stunden kommer de också kunna bli något mycket mer långsiktigt. Något konkret att peka på när William känner att det inte finns några som bryr sig om honom.

– Jag tror att det kommer betyda mycket för honom när det är kämpigt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN