Valåret 2014

Nu tar vi valet i egna händer

Av: 

Hanna Olsson Berg

NYHETER

Åtta partiledare på lika många dagar - Aftonbladet kör igång supervalåret 2014 med #plakatpolitik

I år händer något unikt i svensk politik som gör att hela året präglas av politisk strid. Det är både val till EU-parlamentet och riksdagen och det betyder att partierna ligger i mer än vanligt: De ­extraanställer, knackar dörr, pepprar redaktioner med pressmeddelanden och slipar sina politiska budskap. EU-valet blir ett test - inget av partierna vill gå in i en ny valrörelse som förlorare.

Mycket står på spel.

Hur regeringen ser ut om ett år är en fullständigt öppen fråga. Alla politiska bedömare tror att det blir spännande in i det sista.

Viktigaste frågorna

Vi på Aftonbladet har ­också laddat upp och står på tå ­redan från start för att ge den bästa bevakningen av supervalåret.

Aftonbladets politiska reportrar Anette Holmqvist, Pär Karlsson, Matilda Rangborg och Lena Mellin har träffat riksdagspartiernas parti­ledare för årets första längre intervjuer om förväntningarna inför valåret, deras viktigaste frågor och hur de ska locka väljarna.

Personliga avslöjanden

Det blir avslöjanden både om politiska drömmar och av mer personlig karaktär. Om du vill läsa hela intervjuerna finns de i Aftonbladet Plus på vår sajt.

Där hittar du också tv-­inslag med partiledarna.

Partiledarna har också fått skriva sina viktigaste val­löften på plakat, löften som vi förstås kommer att återkomma till senare i valrörelsen.

Vill du kommentera intervjuerna i sociala medier?

Då är det #plakatpolitik som gäller – såklart.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Här hittar du alla partiledarintervjuer!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Valåret 2014