Flera bränder på julafton

1 av 5 | Foto: På dagen på julafton kom larm om att en äldre ville stod i lågor, i Malsta i Norrtälje kommun. – Det var ingen hemma i huset, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, till Norrtelje tidning.
NYHETER

Flera bränder har inträffat inför och under julaftonen.

I Borlänge omkom en äldre man i en lägenhetsbrand.

En kvinna i Göteborg fick föras till sjukhus efter en brand i hennes bostad.

Tipsa | Aftonbladet

Det har brunnit på flera håll i Sverige under natten mot julaftonen.

I Tjärna ängar i Borlänge omkom en man i en lägenhetsbrand. Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen. Flera boende fick evakueras från huset. Ytterligare en man skadades och fick föras till sjukhus, men hans skador ska inte vara livshotande, rapporterar TT.

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand i väntan på vidare undersökning av lägenheten under julhelgen.

Polisen: ”Illa däran”

En kvinna i Göteborg fick föras till sjukhus efter att hennes lägenhet i Biskopsgården eldhärjats. Intilliggande lägenheter ska inte ha skadats i samband med branden.

Efter en lägenhetsbrand i Järfälla, norr om Stockholm, fick en kvinna föras till sjukhus med helikopter.

– Hon har allvarliga skador, om det är brännskador eller rökskador, det vet jag inte, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Räddningstjänsten kunde släcka branden på 20 minuter och kunde förhindra vidare spridning till andra lägenheter i fastigheten. Händelsen utreds som allmänfarlig vårdlöshet.

Svårsläckt villabrand

På dagen på julafton kom larm om att en äldre ville stod i lågor, i Malsta i Norrtälje kommun. Ingen person fanns i huset, enligt räddningstjänsten.

Brandkåren höll på julaftonskvällen fortfarande på med eftersläckningsarbete.

– Vi kommer antagligen att vara här tills i morgonbitti. Invändigt har det brunnit rejält och vi måste motverka glödspridning. Det är ett timmerhus så det är svårsläckt, säger Kenneth Strömberg, yttre befäl vid räddningstjänsten i Norrtälje.