Nyheter

Kvinna knivhöggs 20 gånger på vandrarhem

Av: 

Anders Johansson

Ida Gustafsson

NYHETER

Rumsgrannen räddade livet på henne

Under dagen kommer polisen att samla vittnesmål för att få en bild av vad det är som har hänt i rummet på vandrarhemmet i Stockholm.
Under dagen kommer polisen att samla vittnesmål för att få en bild av vad det är som har hänt i rummet på vandrarhemmet i Stockholm.

En man är gripen för att ha knivhuggit en kvinna på ett vandrarhem i centrala Stockholm.

Kvinnan knivhöggs runt 20 gånger i ryggen men räddades till livet av en rumsgranne.

– Hon skrek ”don't kill me”, säger grannen som rusade dit.

Franziska och Benjamin från Berlin har bott på vandrarhemmet sedan i fredags. ”Man kan inte tänka sig att något sådant hemskt hända här.”

Polisen fick larmet om händelsen runt 02.20-tiden på natten mot måndagsmorgonen.

Kvinnan som överlevde knivattacken fördes till sjukhus med cirka 20 knivstick i kroppen. Polisen tror att gärningsmannen använt någon form av stickvapen.

– Den rådige medborgaren i rummet bredvid sliter ut henne och smäller igen dörren, säger Lars Marklund, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Hörde skrik

Aftonbladet träffade under måndagen mannen som räddade kvinnan ut ur rummet.

– När jag först hörde skriken trodde jag att de kom från tv:n så jag sänkte volymen. Men sedan hörde jag att det var verkliga skrik.

– En kvinna i rummet intill skrek "don't kill me".

Grannen, turist från Sydafrika, förstod att det var en nödsituation och berättar att han lyckades få upp dörren.

– Hon hade inga kläder på sig, men jag tog tag i henne och föste henne bakom mig ut ur rummet, säger han och visar med armen hur han gjorde.

Gärningsmannen gav sig då på grannen med slag och sparkar. Men grannen, som säger att han hjälpt människor i nöd förut, lyckades övermanna den knivbeväpnade gärningsmannen. Och han berättar att han såg hur kvinnan hade fått ett flertal knivhugg i ryggen.

Försök till mord

Polisen grep gärningsmannen fördes under måndagsmorgonen till rättsmedicinska avdelningen i Solna för en kroppsbesiktning. Mannen är nu misstänkt för försök till mord.

Polisen hade under måndagsmorgonen ännu inga uppgifter om motiv till dådet. Under dagen kommer polisen att samla vittnesmål för att få en bild av vad det är som har hänt i rummet på vandrarhemmet. Enligt polisen ska mannen och kvinnan nyligen ha träffats.

Kvinnan överlevde attacken och hennes tillstånd ska vara stabilt.

"Mannen var modig"

Italienska Alessandra bodde i rummet mitt emot och hon hörde skriken under natten, men hon trodde först att hon drömde.

– När jag tänker på skriken i efterhand kan jag säga att det lät verkligen hemskt. Jag kommer aldrig, aldrig att glömma dem. Jag är så tacksam för mannen som hjälpte henne ut och räddade henne.

Hon tycker att grannen ska ha stort beröm för sin insats.

– Med tanke på skriken måste man verkligen ha stort mod för att våga gå in i det där rummet. Han skulle knappast kunna veta vad han skulle hitta bakom dörren...tänk om det var någon med en pistol?

Alessandra berättar att om det blivit en dödlig utgång hade hon aldrig kunnat förlåta sig själv för att hon sov. Hon fick veta vad som hänt först under morgonen när hon såg polisavspärrningarna och pratat med personalen på vandrarhemmet.

"Hemskt"

Franziska och Benjamin från Berlin har bott på vandrarhemmet sedan i fredags. När de får höra vad som har hänt blir de förskräckta.

– Man kan inte tänka sig att något sådant hemskt hända här, säger Franziska.

När Aftonbladet besökte vandrarhemmet på måndagsmorgonen fanns blodspår fortfarande kvar på heltäckningsmattan på golvet. Polisens tekniker lämnade platsen under natten men rummet där mordförsöket inträffade var under måndagsförmiddagen avspärrat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte höstens hetaste trender hos Åhléns – handla kläder här

Åhléns

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter