”Tyvärr är det inte så enkelt”

avRichard Aschberg, Mattias Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det marknadsförs som en mirakelkur.

Men pillret innehåller bara vanliga kryddor.

– Man önskar att det var så enkelt att lite kanel och kummin kunde räcka, men det här är tyvärr ytterligare en bluff, säger Ylva Trolle Lagerros, docent och bantningsexpert på Karolinska institutet.

Foto: Foto: STEFAN MATTSON
Ylva Trolle Lagerros, docent och bantningsexpert på Karolinska institutet.

I annonsen är det bara att kryssa i hur många kilo man vill gå ner. En sju-kiloskur kostar 299 kronor och den som vill gå ner 35 kilo eller mer får betala 699 kronor.

”Pommes frites, pizza, glass och godis. Och för att avsluta dagen på ett härligt sätt åt vi på den vackra restaurangen vid vattnet. När jag ställde mig på vågen morgonen därpå, hade jag ändå gått ner ett kilo.”

’Syns efter 48 timmar’

Kvinnan i annonsen kallar sig Patricia Andersen och vittnar om hur hon gått ner 17 kilo med mirakelkuren Removyl.

I annonsen berättar Healthzone att pillren innehåller helt vanliga kryddor och lite söt apelsin. Så här förklarar företaget effekten:

”Man tar bara ett piller morgon och kväll. Om du fortsätter att äta som vanligt, bör du kunna se en viktminskning redan inom 48 timmar. Då kan du se i spegeln hur du blir smalare och mer attraktiv varje dag som går. Inga falska löften – med Removyl är resultaten synliga, mätbara och märkbara.”

”Synd att folk luras”

Men vittnesmålen från kunderna visar att det enda som garanterat kommer bli tunnare är plånboken.

– Jag tycker det är synd att folk luras att lägga pengar på sådant här. Det är bättre att köpa en stegräknare, säger Ylva Trolle Lagerros.

Publicerad: