Rausing på shoppingtur

NYHETER

LONDON. Igår var Hans Kristian Rausing, 49 ute på shoppingtur.

I sällskap med tre vårdare släpptes den svenska miljardären i går ut från vårdhemmet i London.

I morgon ska han framträda i rätten.

Foto: Hans Kristian Rausing på väg till frisören

Det har gått tre veckor sedan Eva Rausings döda och svårt förmultnade kropp hittades av polis i hennes och makens hem i exklusiva London-stadsdelen Belgravia.

Hans Kristan greps misstänkt för mord, men dödsorsaken har ännu inte kunnat fastställas, därför är han nu formellt misstänkt för brott mot griftefriden för att ha förhindrat hennes begravning.

Vårdas för missbruket

Han är släppt mot borgen mot kravet att han vistas 24 timmar om dygnet på ett vårdhem där han får behandling mot sitt drogmissbruk. Han får bara lämna sjukhuset i sällskap med vårdpersonal.

Och i går fångades Hans Kristian Rausing på bild för andra gången utanför behandlingshemmet.

Daily Mail skriver att han var på shoppingtur och på bilderna syns hur Hans Kristian Rausing eskorteras av tre personer, personal från Capio Nightingale Hospital.

För två veckor sedan framträdde en blek och tärd Hans Kristian Rausing i rätten och fick höra anklagelserna som riktas mot honom. Två veckor senare ser han betydligt fräschare ut, med skägget trimmat och frisyren ansad och ledigt bakåtkammad.

Förhandling i morgon

I morgon väntas han återigen framträda i rätten, nu i Isleworth Crown Court i västra London. Det är en preliminär förhandling för att åklagare och försvarare ska kunna stämma av att utredningen fortskrider som den ska. Hans Kristian Rausing väntas också få svara på hur han ställer sig till anklagelserna som riktas mot honom.

När Rausing greps av polis den 9 juli var han för alkohol- och narkotikapåverkad för att kunna svara på polisens frågor i förhör. Han fördes i stället till säkerhetsavdelningen på ett sjukhus för avgiftning. Det är oklart om polis ännu har kunnat höra honom ordentligt.