Norska polisen: Vi tror att det är Janne

avEbba Thornéus

NYHETER

Den norska polisen säger nu att man tror att det är tvåbarnsmamman Janne Jemtland, 36, som hittades i älven Glomma igår, uppger NRK.

– Vi har lyckats hitta vad vi tror är Janne Jemtland, säger åklagare André Lillehovde van der Eynden under en presskonferens.

Polisen uppger även att man har en teori om vad som kan ha hänt.

1 av 4 | Foto: Olsen, Geir / TT NYHETSBYRÅN

36-åriga tvåbarnsmamman Janne Jemtland har varit försvunnen sedan den 29 december i samband med att hon och maken kom hem efter en julfest.

Till en början betraktades fallet som ett försvinnande, men efter att privatpersoner funnit spår av blod vid vägkanten som visade sig komma från Janne, har polisen utgått från att hon har blivit utsatt för ett brott.

I lördags sökte dykare efter kroppen i älven Glomma i Braskereidfoss efter att Jannes make i förhör berättat för polisen var kroppen kan finnas.

Vid 15.45-tiden bekräftade polisen att man funnit en död kvinna i älven.

Polisen: Har en teori

På en presskonferens under söndagen säger polisen att mycket tyder på att den döda personen som hittades i älven Glomma under lördagen är Janne.

– Vi har lyckats hitta vad vi tror är Janne Jemtland, säger åklagare André Lillehovde van der Eynden till den samlade pressen.

Polisen säger även att man har en teori om hur hon har dödats men att man i nuläget inte vill gå in på detaljer och att mycket jobb fortfarande kvarstår.

– Vi tror oss nu veta vad som ligger till grund för Janne Jemtlands död, säger Van der Eynden enligt VG men är i övrigt sparsam med detaljer.

Besked i nästa vecka

Kroppen kommer nu att undersökas för att helt fastställa identiteten samt dödsorsaken. Ett preliminärt besked kan komma i början på nästa vecka.

Under lördagskvällen greps Janne Jemtlands make misstänkt för mordet.

Detta efter att polisen funnit blodspår i och runt familjens hem utanför Brumunddal. Maken nekar till mordanklagelserna men har enligt Aftenposten förklarat att han har ”en roll” i försvinnandet.

Under söndagens presskonferens säger polisen att man i nuläget inte kan utesluta fler gripanden, men att man för närvarande bara har en misstänkt.

Dagens toppnyheter – här är tre saker att ha koll på 00:26