Fler än 200 gripna i tunisiska protester

NYHETER

Över 200 personer har gripits i samband med oroligheter runt om i Tunisien, rapporterar AFP.

Många har också skadats, däribland 46 poliser, enligt en talesperson för landets inrikesdepartement.

1 av 3 | Foto: SOFIENE HAMDAOUI / AFP

I början av veckan dödades en person i sammandrabbningar mellan säkerhetsstyrkor och demonstranter i Teuborba, fyra mil från Tunisiens huvudstad Tunis.

Protesterna i landet bygger på ilska mot att regeringen offentliggjort prisökningar på diesel och bland annat skattehöjningar på bilar, internet, telefoni och hotell – och har tilltagit efter dödsfallet i måndags.

Bensinbombsattack mott judisk skola

Protesterna har ägt rum i 20 tunisiska städer och en av händelserna som sticker ut är en bensinbombsattack mot en judisk skola på den populära turistön Djerba, rapporterar Reuters.

Ingen ska ha kommit till skada i attacken.

Inte heller några protester ska ha pågått på ön då, men lokalbefolkningen har uppgett att gärningsmän tagit tillfället i akt då polisen var upptagen med att arbeta på annat håll.

– Okända människor utnyttjade protesterna och slängde molotovcocktails in i lobbyn på skolan, säger Perez Trabelsi, chef för den lokala judiska församlingen, till Reuters.

Fortsatta oroligheter

Under onsdagskvällen rapporterades det om fortsatta oroligheter i minst fem städer i landet.

– Vad som händer är våld som vi inte kan acceptera. Vi kommer inte ge vika, har premiärministern Youssef Chahed tidigare sagt.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Tunisien