”När det gäller sex är svenskar gammelmodiga”

Men på ”en jävligt porrig kryssning” kan hundratals leva ut sina fantasier

Det kallas ”En jävligt porrig kryssning 2.0”.

På Finlandsfärjan Silja Galaxy flörtade över hundra festdeltagare med sina sexuella fantasier i natt – under en helt vanlig helgkryssning.

– Det är en kryssning för människor som tänker utanför boxen, säger arrangören Nichole Lagercrantz, 26.

I förra veckan avslöjade Aftonbladet att en simhall på Kungsholmen hade babysim på dagarna – samtidigt som lokalen hyrdes ut till sexfester på kvällarna.

Men arrangemanget i simhallen är inte den enda festen i Sverige med sexuellt tema som sker helt öppet. I natt deltog drygt hundra svenskar i det privata evenemanget ”En jävligt porrig kryssning 2.0” på Finlandsfärjan Silja Galaxy.

Bakom evenemanget stod tre unga kvinnor, 25-åriga ”Lina” och kompisarna Kim Lindberg, 25, och Nichole Lagercrantz, 26.

Har spelat in porrfilm

Innan nattens fest började samlades tjejerna i Nicholes svit. Kim var utklädd till en ”Candy Girl”, Nichole till hembiträde och ”Lina” till fotbollsspelare.

Nichole driver en blogg och har spelat in porrfilmer.

– Folk är rätt gammelmodiga i Sverige när det gäller sex. Själv tycker jag att man ska ha så ­ mycket som möjligt, bara man har säker sex med kondom, säger hon.

”Lina”, huvudarrangören, har ett vanligt arbete och lever i ett förhållande med sin kille, men gillar att klä sig ”porrigt”.

– Det är en kryssning för människor som tänker utanför boxen. Men det finns inget i eventet som uppmanar till att man ska ligga med varandra. Ingen klär sig för naket eller har offentligt sex, ­säger hon.

Poliser, katter, tigrar ...

I slutet av september arrangerades en första kryssning på Silja Galaxy. Då föranmälde sig runt 700 personer på Facebook­eventet. Inför nattens kryssning hade drygt 350 personer anmält sig för 23-timmarskryssningen mellan Stockholm och Åbo.

”Vi ser helst att folk klär ut sig (för att vi ska kunna sticka ut ifrån mängden på båten). Förra gången hade vi sexiga poliser, katter, ­tigrar, killar i klänningar och BDSM-gäng. Det finns helt enkelt inga gränser!”, skriver de ansvariga­ för ”En jävligt porrig kryssning 2.0” på Facebook.

Under höstkryssningen kunde festdeltagarna delta i en lek där en person kunde få uppgiften att ­vara någons slav under en timme.

Men ”Lina” säger att alla ­lekar är frivilliga, ingen bryter mot några lagar och att festandet sker sent på natten i till exempel färjans diskotek.

”Behöver inte stänga in sig”

Handlar kryssningen om att leva ut sina sexuella fantasier?

– Ja, det skulle man kunna säga. Många som följer med gillar till exempel BDSM, eller det kan ­vara andra saker som folk döljer. Nu behöver de inte stänga in sig ­längre, säger hon.

”En jävligt porrig kryssning 2.0” sker på en allmän plats under en vanlig helgkryssning mellan Stockholm och Åbo.

Andra arrangemang, till exempel swingersträffar, brukar hållas mer avskilt i lokaler endast öppna för medlemmar. Klubbarnas marknadsföring och hemsidor är ­ofta de enda platserna där det går att hitta information om festerna.

Olle Waller, sexualupplysare och känd från tv-programmet ”Fråga Olle”, säger att framför allt den ­offentliga miljön, en finlandsfärja där en deltagare kan springa på vem som helst, är ett nytt fenomen.

– Det nya här är miljöerna, men det finns till exempel gaykryssningar där man bokar en hel båt, säger Waller.

”Lina” ser också resan som en ny typ av fest.

– Den här kryssningen är utan tvekan något nytt. Folk är kanske trötta på att bli särbehandlade, varför ska man gå ner i en källare om man är bög eller gillar BDSM? säger hon.

Agerar inte moralpolis

Rederiet Tallink Silja har inte heller några problem med kryssningen, enligt arrangören.

– Jag har pratat med Siljas ledning och de har inget emot att vi gör det här. De tar det lite med glimten i ögat.

Två dagar innan båten avgick mot Åbo kontaktade Aftonbladet Tallink Silja.

Rederiet ska inte ha haft kännedom om eventet i höstas eller ­lördagens porrkryssning.

– Nej, ingen i företagsledningen kände till det här. Det här är ­privatpersoner som anordnar ett eget arrangemang, den här gången föll det på ett av våra fartyg, säger Janis Pavlus, kommunikationschef på Tallink Silja.

Eftersom det är ett privat ­arrangemang utanför Tallink ­Siljas regi informerades inte ­heller andra resenärer om festen.

– Det verkar inte vara olagligt, skulle det vara så får vi agera ­därefter. Så länge det inte väcker anstöt kan vi inte agera moral­poliser, säger Pavlus.

Fotnot: BDSM står för ­ bondage, dominans, sadism och masochism.

Aftonbladets Niclas Hammarström och Oscar Nelson på plats på Östersjön.
Aftonbladets Niclas Hammarström och Oscar Nelson på plats på Östersjön.

Här hålls sju andra sexfester i Sverige

Sexfestare delade simbassäng med bebisar

Stockholms simskola anordnar både babysim och simskola för små barn i en bassäng på Kungsholmen i Stockholm.

Men simskolans ägare visste inte att simhallen på kvällarna, en till två gånger i månaden, användes för sexfester. Så här beskrev sällskapet ”Utan under” en bassängfest på sidan ”Body Contact”:

”Söker trevliga lättsamma par och killar och tjejer som gillar sexfester, kul upptåg och bad utan kläder.”

Porrkryssning på finlandsfärja

I höstas åkte hundratals svenskar på porrkryssning mellan Sverige och Finland. Nu har ytterligare en gruppresa på färjan Silja Galaxy arrangerats under namnet ”En jävligt porrig kryssning 2.0”.

På resan i höstas genomfördes bland annat lekar där man måste vara någons slav i en timme.

Resan är ett privat evenemang och drivs ­inte i rederiet Tallink Siljas regi.

Firar julafton med BDSM

Dekadance är en queer kulturförening som bland annat arrangerar klubbar i Stockholm.

”Dekadance är en fetischklubb i första hand, men många av våra gäster är ­också ­intresserade av BDSM”, skriver ­Dekadence på sin hemsida.

På annandagen anordnade Deka­dence festen ”Fuck X-Mas”, en klubb där strikta klädkoder gällde.

Sexfestar i ett skånskt stall

På sidan Darksides kalendarium annonseras det för Ztallets BDSM midsommarfest. Enligt gruppen ­”ZevenZins” hemsida, som huserar i lokalen, är ”Ztallet” just ett stall och ligger i närheten av Helsingborg.

Under 2012 höll ”ZevenZins” ­fester med namnen: ”Anztalt Ztallet” och ”BDSM fest med Vilda Västern-tema” i stallet.

Swingerskvällar i Göteborg

”Wandas” är en exotisk nattklubb i centrala Göteborg.

”Förutom striptease och privatshower kan du hos oss även uppleva vårt tuffa dominansrum”, skriver klubben på sin hemsida.

”Wandas” erbjuder också swingers- och ­bastukvällar.

Läderklubb – endast för grabbar

SLM-Malmö, Sandinavian Leather Man, är en klubb för killar som gillar maskulina män. Klubben ligger i centrala Malmö.

En av festerna som arrangeras regelbundet heter ”Club” och är enligt SLM-Malmös hem­sida en ”Klassisk fetish-/läderklubb. Träffa ­killar, cruisa, kolla p-film eller prova lek-/mörkutrymmena. Dresskod: Läder, jeans, gummi, kamouflage mm. Boots, kängor och grova skor”.

Lack och läder i Norrköping

I centrala Norrköping ligger, enligt klubbens egen hemsida, Sveriges största ­swingersklubb, ”Club Adam och Eva”.

”En ’kåtig’ natt för oss alla som fantiserar och förverkligar våra sexigaste idéer”, skriver gruppen ”Swedish United Swingers”, som snart kommer att ha en fest på klubben med temat ”Lack och Läder”.

Publisert: