Hela dramat – minut för minut

avVictor Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 14

Anna försvann under torsdagen och hittades efter nästan 20 timmar.

Här är dramat minut för minut.

07.50 Anna lämnar hemmet och går mot den närliggande Skårsskolan. På vägen cyklar hennes ett år äldre ­syster om henne.

08.00 Skolan börjar. Vanliga lektioner till 10.40.

11.05 Anna skulle ha åkt buss med sina klasskamrater till gymnastiklektionen i tennisklubbens lokaler på ­Töpelsgatan.

14.20. Skoldagen slut.

15.55 Annas pappa ringer polisen och anmäler henne försvunnen ­eftersom hon inte kommit hem från skolan. ­Pappan tillbringar de kommande fyra timmarna med polisen.

17.10 Jourhavande polischef omrubricerar händelsen till en så ­kallad särskild händelse, vilket betyder att alla polisens resurser är tillgängliga i sökandet.

17.30 Missing people kontaktas av Annas föräldrar. Organisationen bestämmer sig för att ­anordna en skallgång i området med start 19.00.

18.50 Missing people lägger ut en ­efterlysning, med en bild av Anna, på sin Facebooksida. Bilden delas av fler än 12 000 personer – på mindre än två timmar.

19.30 Skallgången drar i gång i området kring skolan. Inledningsvis kontrolleras de närmast liggande gatorna, senare kontrolleras även soprum och containrar.

20.30 Missing people skickar ut bil­patruller för att ­söka av området runt Gaisgården och den närliggande golfbanan.

20.25 Polisen utvidgar sitt sökområde samtidigt som helikopter deltar i letandet. Nu söker man både längre ner mot Mölndalsån och längre upp mot Delsjön.

21.00 Polisen berättar att hundpatruller genomsökt skolan och att dessa nu ska söka i grönområdena och våtmarkerna runt omkring Delsjön i stället.

21.20 Missing people meddelar att drygt 500 personer deltar i skallgången och att arbetet kommer att fortgå så länge man orkar. ­Eftersom det rör sig om en liten flicka har man inte sagt någon definitiv sluttid.

22.00 Polisen berättar att det rasat in tips om var ­Anna kan befinna sig men inget av dessa har fört utredningen vidare.

23.00 Fler frivilliga ansluter sig till skallgången. Missing people ­delar ut ficklampor och gula västar till de sökande.

23.10 Polisen meddelar att det inte finns några personella eller ekonomiska hinder för att fortsätta sökandet med full styrka natten igenom.

23.50 Polisen berättar att man ­funderar på att kalla in militär­helikoptrar i sökandet, eftersom polisens egen helikopter har problem med värmekameran.

00.00 Missing people bestämmer sig för att ställa sig under polisens ledning, och nio grupper med frivilliga leds av ­polisen i sökandet.

02.50 Anna hittas i närheten av platsen där hennes storasyster såg henne före försvinnandet. En man i 20-årsåldern försöker dölja Anna för skallgångsdeltagarna. Han är inhämtad till förhör av polisen.

Publicerad: