Nya bilder visar internets hjärta

Av: John Granlund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: CONNIE ZHOU/GOOGLE

Här bilderna från internets hjärta.

På onsdagen släppte Google de första bilderna inifrån sina åtta gigantiska serverhallar - som är så stora att de anställda cyklar för att röra sig i lokalerna.

Det hemlighetsfulla Google har lättat på trycket. Nu bjuder företaget på en unik inblick i företagets kärna - de gigantiska serverhallar som finns på totalt åtta platser i USA, Belgien och Finland.

”Som en labyrint”

Bilderna visar en intrikat labyrint av de datorer som hanterar Google-sökningar, visar Youtube-klipp och distribuerar e-post åt miljontals människor, skriver nyhetsbyrån AP. På bilderna syns också cyklar som de Google-anställda använder sig av för att ta sig runt i de enorma lokalerna.

– Väldigt få personer har stigit in i Googles datacenter. Orsaken är enkel, vår första prioritet är att säkerställa integriteten och säkerheten kring din data, säger en representant för företaget enligt Daily Mail.

Stängt för besök

Google har dessutom lovat att förevisa sitt datacenter i North Carolina genom sin "Street View"-funktion, uppger AP.

Men bilderna från Googles serverhallar innebär inte att Google blivit ett öppet och transparent företag. Enligt AP kommer Googles lokaler fortsättningsvis vara stängda för fysiska besök från obehöriga eller besökare. Och några siffror på hur många datorer som finns i de åtta serverhallarna går man inte ut med.

I stället nöjer man sig med den något svepande formuleringen att det krävs "hundratusentals maskiner" för att upprätthålla Googles tjänster, enligt AP.

Publicerad: