Nyheter

Sandra sköts till döds i sömnen

Av: 

Joakim Carlson

NYHETER

Sandra, 17, sköts till döds när hon låg och sov.

Nu står hennes pojkvän åtalad för mord – något han förnekar.

Han hävdar att det handlar om ett vådaskott.

I augusti i år larmades polisen till Sollentuna, norr om Stockholm.

På plats kunde man gripa en 18-årig man – som nu står åtalad för mord efter att hans ett år yngre flickvän hittats död i en lägenhet.

Sandra hade skjutits från nära håll med en pistol.

Sköts på kort avstånd

Men pojkvännen hävdar att det hela var ett vådaskott, trots att skottet ska ha träffat i huvudet från 5-10 centimeters håll.

– Hon har blivit skjuten på ett kort avstånd, bara 5-10 centimeter, rakt i pannan. Och det stämmer inte alls överens med den beskrivning den misstänkte ger av det som hände, menar åklagaren Robert Näppi.

I dag började rättegången mot mannen i Sollentuna. Den åtalade 18-åringen är klädd i jeans och en ljuslila skjorta, och han böjer sig ofta över sina papper medan bevisningen läses upp.

Han tittar nyfiket mot åhörarna och slickar sig ideligen om läpparna och ser rastlös ut. Ögonen vandrar ofta i väg mot klockan på väggen bakom honom.

Mitt emot sitter de anhöriga tillsammans med åklagaren Robert Näppi, som den åtalade med jämna mellanrum stirrar mot.

Deras blickar är riktade ner i golvet. På bordet framför ligger små högar med använda pappersservetter.

Larmade polisen själv

18-åringen larmade själv polis till platsen efter att han skjutit sin flickvän i huvudet, men var inte i lägenheten när polis tog sig dit.

Han greps en bit därifrån iklädd endast kalsonger – på väg att gömma pistolen.

– Jag måste ju gömma pistolen för att i värsta fall behöver jag den en vacker dag för att skydda mig själv när jag kommer ut, förklarade han i förhör.

Den åtalade ler mot åklagaren och skakar på huvudet när han spekulerar i vart han tänkt springa. Med sig ska han ha haft både pistol och ljuddämpare.

Under dagen kommer en vän till 18-åringen höras. Runt den tidpunkt som skottet avlossades ska den åtalade mannen ha ringt till vännen för att fråga om råd.

Det finns även uppgifter om att han samtidigt gjorde upp om att vännen skulle komma till brottsplatsen.

Hade ögonen stängda

Åklagaren förklarar att skottet har avlossats från ett så nära håll att Sandras ansikte fått en tatuering av krut på huden. Det här får flera av de anhöriga att bryta ihop – och Näppi tystnar en stund mitt i sin redogörelse.

Sandra ska ha haft båda ögonen stängda när hon träffades av skottet. Den åtalade har uppgett att han varit påverkad under dådet.

Bland annat hittades spårämnen av kokain och hasch.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: