Polis stormar tidning efter toplesspublicering

avEmmelie Wallroth

Bilderna på Kate Middleton sprids över världen

1 av 7 | Foto: THOMAS SAMSON/AFP
Irländska Daily Star gjorde som franska Closer – publicerade toplessbilderna på Kate Middleton. Nu får den ansvarige redaktören gå.

De omtalade toplessbilderna på prins Williams fru Kate Middleton sprids över världen och det brittiska kungahuset rasar.

På onsdagen stormade polisen tidningen som var först med att publicera bilderna.

Fransk polis har gått in på kontoret till tidningen som var först med att publicera bilderna på en topless Kate Middleton, rapporterar Sky News.

Tvingas lämna bilderna

Polisräden görs en dag efter att prinsparet fick rätt från domstol och stoppar spridningen av bilderna. Tidningen beordrades att lämna i från sig bilderna inom 24 timmar. Men bilderna har redan hunnit spridas som en löpeld. Svenska Se & Hör har publicerat bilderna i det senaste numret.

Enligt Carina Löfkvist, chefredaktör på Se & Hör, är det självklart för tidningen att de väljer att publicera.

– Det är ju det som alla pratar om just nu. Toplessbilder är inget konstigt när kändisar är på semester. Vi behandlar kungligheter som alla andra kändisar, det har vi alltid gjort. Bilderna är dessutom gulliga och fina, säger Carina Löfkvist till Aftonbladet.

”Otroligt stolt”

Hur tidningens läsare kommer reagera på bilderna vet hon inte.

– Det brukar aldrig bli någon folkstorm eller upprördhet. Att det har blivit det nu är just för att det brittiska kungahuset har reagerat som de gjort. De här bilderna är ändå snällare än vad många andra bilder är, säger Carina Löfkvist.

Även danska Se og Hør väljer att publicera toplessbilderna.

– Våra läsare älskar att följa kändisar och kungligheternas liv och efterfrågar avslöjande nyheter. Jag är därför otroligt stolt över att vi har fått rättigheterna till att visa toplessbilderna, som hela världen pratar om men som få faktiskt har sett, på Storbritanniens blivande drottning, säger Kim Henningsen, chefredaktör på Se og Hør i Danmark, på sin hemsida.

Berlusconi-ägda tidningar

Det var den franska tidningen Closer som var först med att publicera toplessbilderna. Italienska Chi gick i Closers spår och valde också att publicera. Båda tidningarna tillhör ett medieföretag som ägs av Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconi. Det brittiska kungahuset rasade.

Parets jurister lämnade in en stämningsansökan mot Closer och tidningen förbjuds att sälja bilderna vidare.

”De här bilderna som visar ett pars intimitet, delvis nakna på terassen till ett privat hem omgivet av en park flera hundra meter från vägen och i tron om att de är skyddade från förbipasserande, är av naturen påträngande.”, menade domstolen i Paris enligt Sky News.