Nyheter

Här filmar han sin egen död

NYHETER

Plötsligt vänds geväret mot kameran.

Och fotografen Ahmed Samir Assems sista jobb blir att filma sin egen död.

– Hans kamera var den enda som filmade hela incidenten, säger hans redaktör.

En suddig film visar hur egyptiska säkerhetsstyrkor beskjuter en folkmassa. Plötsligt vänder sig soldaten mot kameran, skjuter och allt blir svart. Den 26-årige fotografen Ahmed Samir Assems hade tagit över 10 000 bilder sedan han började jobba på den egyptiska tidningen Al-Horia Wa Al-Adala. Hans sista jobb blev att filma sin egen död. Han hade blivit skjuten rakt i pannan.

– Vid sextiden på morgonen kom en man in på mediacentret med en blodig kamera och sade att en av våra kollegor hade skadats, säger Ahmed Abu Zeid som är kulturredaktör på tidningen, till Daily Telegraph.

En av 51 som dog

Assems blev en av de minst 51 personer dog i den grupp som samlats utanför en egyptisk armébas i Kairo i måndags. Där hade man trott att den avsatte presidenten Mohammed Morsi befann sig.

Anhängarna av det Muslimska brödraskapet blev beskjutna när de gick ner på knä för att be på morgonen. Morsi-anhängarna säger att soldaterna helt oprovocerat börjat skjuta dem. Och det Muslimska brödraskapet säger sig vilja använda den Assems 20 minuter långa film som bevismaterial.

– Ahmeds kamera var den enda som filmade hela incidenten från början, säger redaktören Ahmed Abu Zeid.

Militären har sagt att de endast öppnade eld när demonstranter försökte storma den republikanska vaktbyggnaden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter