Nyheter

Kommunalråd: ”Kom inte hit, Jimmie Åkesson!"

Av: 

Mira Micic

NYHETER

Kommunalråd vill stoppa SD-ledarens besök i Forserum

SD-ledaren Jimmie Åkesson ombeds undvika Forserum – av Nässjös kommunalråd.

– Hans blotta närvaro här skulle vara provocerande, säger Anders Karlsson, C.

Jimmie Åkessons svar: ”Jag kommer ändå.”

SD-ledaren Jimmie Åkesson ombeds avstå från sitt planerade besök i Forserum på tisdagen. Det skriver Nässjös kommunalråd Anders Karlsson, C, i ett pressmeddelande.
”Med den profil Sverigedemokraterna har i integrationsfrågor skulle ett besök nu bara förvärra situationen”, står det i pressmeddelandet.

Förvarnade om utspelet

Uppmaningen kommer efter senaste tidens uppmärksamhet kring misstänkta trakasserier mot somalier på orten.

För Aftonbladet berättar Anders Karlsson att han bestämde sig att agera när han fick indikationer från flera håll om att Sverigedemokraterna vill besöka det krisdrabbade Forserum.

– Jag ringde upp Linus Bylund på Sverigedemokraterna och frågade om de var på väg hit. Han sa: Ja. Och då sa jag att jag kommer att skriva detta pressmeddelande. Då sa han att i så fall måste de komma, säger Anders Karlsson.

Varför vill du stoppa SD-besöket?

– Hans blotta närvaro här skulle vara provocerande för invånarna i Forserum. Samhället är trött på all uppståndelse och vi delar inte SD:s värderingar här. Jimmie Åkesson står för helt andra saker än vi. Hans besök skulle öka trycket på våra invånare ytterligare. Det skulle bli mer skada än nytta.

Tror du att SD kommer att lyssna på dig?

– Jag har ingen uppfattning om det. Detta är en vädjan. Vi får se hur mycket sund förnuft Jimmie Åkesson har, säger Anders Karlsson.

SD: Märkligt utspel

Enligt Martin Kinnunen, pressansvarig för Sverigedemokraterna planerar Jimmie Åkesson besöka Forserum.

Vad är syftet?

– Jimmie Åkesson vill besöka Forserum för att bilda sig en egen uppfattning om vad som hänt. Hans erfarenhet är att det som man läst om i tidningen kanske inte alltid överensstämmer med människors uppfattning.

Vad säger ni om kommunalrådets utspel?

– Mycket märkligt utspel. Som partiledare måste man kunna besöka vilken kommun som helst och bilda sig en uppfattning, speciellt en som Forserum, det har varit så stor uppmärksamhet kring, säger Martin Kinnunen:

– Anders Karlsson ringde upp och sa att vi var inte välkomna och det tyckte vi också var märkligt.

Till TT säger Jimmie Åkesson att det inte är helt klart vad han kommer att göra i Forserum.

–  Men såvitt jag förstår har vi i alla fall ett besök hos polisen inbokat. Och så hoppas vi att kunna träffa somaliska föreningen, vår egen partiavdelning och skolfolk och andra delar av samhället.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: