80 ton död fisk hotar stränderna i Rio

En mystisk fiskdöd har tagit livet av tonvis med fisk vid Brasiliens kust.

Nu flyter de döda fiskarna iland längs lagunens kust där fiskarna dött.

På den populära stranden i Rio har 80 ton fisk forslats bort.

Stranden vid en lagun i Rio de Janeiro, vid Ipanema, täcktes i helgen av tonvis med död fisk. Fisken fyller upp ett 4,5 kvadratkilometer stort område i vattnet. Lagunen är sammanlänkad med Atlanten via en kanal.

Enligt landets nyhetsbyrå arbetade 100 personer under dagen med försöka få undan de enorma mängderna fisk, rapporterar AP.

Dog i fredags

Den plötsliga massfiskdöden verkar ha inträffat i fredags. Hur många fiskar som har dött är det ännu ingen som vet, men hittills har 80 ton fisk samlats in på de överfulla stränderna.

Miljöexperter i Rio de Janeiro tror att den våldsamma fiskdöden kan ha orsakats av en ofarlig alg som har förökat sig i havet. Vad den än var som dödade fiskarna så är faran över.

Stinker rutten fisk

Nu återstår bara arbetet med att få stränderna rena igen.

Enligt rapporter från Rio ligger stanken av rutten fisk tung över hela stranden och på den annars så populära strandpromenaden lyser motionärerna med sin frånvaro.

Flera fiskarter verkar ha drabbats av de mystiska dödsfallen och myndigheterna arbetar nu med att försöka hitta en förklaring till katastrofen.

Publisert: