Nyheter

Glashala vägar i morgontrafiken

Av: 

Jessica Balksjö

NYHETER

Mycket halt i Arboga, skolbuss i diket i Lilla Edet, flera avåkningar i Eskilstuna

Ishalkan har slagit till över natten.

Det påverkar morgonrusningen i stora delar av landet.

I Arboga varnar polisen för extrem halka.

Klockan 7.52 larmades om en skolbuss som kört i diket vid Lilla Edet, i Västra Götaland.

– Barnen ska enligt en förbipasserande vara kvar i bussen. Det finns inga rapporter om någon skadad. Vi har patruller på väg till platsen, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Göteborg.

Bussen har kört i diket och ligger på sidan.

Under morgonen har flera avåkningar skett i Eskilstuna och Strängnäs, i anslutning till E20. Polisen varnar för svårt väglag.

Det var nu på morgonen totalstopp i trafiken . En skolbuss och en personbil har krockat, men barnen har förts därifrån och ingen uppges vara skadad.

Stopp i trafiken

Efter klockan 06.00 i morse var det totalstopp i trafiken ut ur Vänersborg mot Trollhättan. Där hade det skett en singelolycka utan inrapporterade personskador.

Vid E18/E20 vid Arboga är det mycket halt, rapporterar polisens patruller på plats. En lastbil körde tidigare i morse av vägen i riktning mot Köping från Örebro.

Ett tåg från Uppsala på väg till Stockholm blev stående efter klockan 8 mellan Uppsala och Knivsta. Orsaken uppges vara ett lokfel.

Försenade bussar

Trafikverket är ute på vägarna och drivor av snö täpper till vägarna. I Sala och Fagersta är det cirka en decimeter snö på riksvägarna.

I Skaraborg är alla busslinjer försenade på grund av vädret. Flera linjer är inställda.

I Kalmar och på Öland varnar Trafikverket för besvärligt väglag med snömodd och vind. En lastbil står stilla på väg 783 mellan Hjorted–Norrhult, söder om Ankarsrum. Det är stopp på riksväg 40 vid Rökullabacken mellan Mariannelund och Vimmerby. En sandbil är på väg till platsen.

Lugnt i Stockholm

I Stockholmsområdet hade det vid 7-tiden ännu inte rapporterats in några trafikolyckor med koppling till vädret.

– Det är lite trafikstockning vid infarterna, det är allt. Jag kan tänka mig att det är halt utanför stan, men folk tar det nog lugnt i dag, säger Momcilo Cadjo, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

I Skåne pågår plogning och det är några minusgrader och vägarna och fuktiga och hala.

I Borås är hållplatsen Vralen indragen på grund av halkan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert: