Teo fick plastbit i barnmaten

NYHETER

Tillverkaren: Det kan bli fel vid tillverkningen

När västeråsaren Thomas Fredriksson gav sin lilla son barnmat upptäckte han att pastabiten var en plastbit.

– Man blir orolig, säger han.

Foto: Familjen Fredriksson
– Platsbiten var ganska liten, ungefär som min sons nagel, säger Daniela Fredrikson. Här med sonen.

Förra veckan skulle Teo, 5 månader, få sin älsklingsrätt spaghetti och köttfärssås. När pappa Thomas Fredriksson matade sonen såg han en ovanligt stor pastabit. Han smakade på den och upptäckte att det inte alls var pasta – utan plast.

– Man blir orolig. Han hade ätit nästan hela burken och då undrar man om det fanns fler plastbitar, säger Thomas.

Inte lugnad

Daniela Fredriksson, Teos mamma, ringde till barnmatsproducenten Nestlé och fick beskedet att hon skulle skicka in biten. Hon kände sig inte lugnad efter samtalet.

– Vi överlever en plastbit men min son är bara 5 månader, säger en uppriven Daniela Fredriksson.

Marie Louise Elmgren, informationschef på Nestlé säger att hon är ledsen för att Daniela Fredriksson fick ett sådant tråkigt bemötande när hon ringde. Hon uppmanar familjen att skicka in biten för analys.

– Innan jag kan svara på vad det kan ha varit så måste vi titta på biten. Om kunden skickar in föremålet får hon givetvis ersättning.

Det kan bli fel vid tillverkningen

Hon säger att det kan ha varit någonting som har följt med råvarorna in i fabriken och sedan dolt sig under råvarorna på produktionsbandet. Enligt Marie Louise Elmgren har företaget mycket noggranna kontroller och regelverk vid tillverkningen men trots det kan det bli fel.

– Jag kan inte säga att det aldrig förekommer men inte heller att det gör det ofta. Den mänskliga faktorn eller en maskin kan göra fel.

Familjen Fredriksson ska skicka in biten så att de en gång för alla kan få reda på vad det var för någonting. Teo mår bra och visar inga tecken på att ha fått i sig något konstigt.

Men rädslan för konstiga föremål i barnmaten finns kvar.

– Min son älskar spaghetti och köttfärssås men vågar jag det till honom nu, frågar sig Daniela Fredriksson.

Maria Soläng