”Han ville hugga av mig mina fingrar”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-02

Aftonbladets reporter fick hotfullt samtal efter intervju

MALMÖ.

Pappan hotade att hugga fingrarna av Aftonbladets reporter Ingrid Carlqvist.

Han dömdes i tingsrätten för olaga hot, men har överklagat till hovrätten för att bli frikänd.

– Det var min dotter som ringde, inte jag, säger han.

skrev om sonen Aftonbladets reporter Ingrid Carlqvist (till vänster) skrev en artikel om domen mot 45-åringens son. Samma dag som artikeln publicerades fick hon det hotfulla samtalet.

Den 45-årige mannens son dömdes den 27 december 2005 till tio års fängelse för det bestialiska mordet på en homosexuell man i stadsdelen Kirseberg i Malmö ett halvår tidigare.

Ingrid Carlqvist, som då arbetade som Aftonbladets reporter, skrev om domen. På kvällen samma dag som artikeln publicerats fick hon det hotfulla samtalet. Hon kände omedelbart igen 45-åringens röst eftersom hon pratat med honom vid tre tillfällen.

”Jag blev iskall”

– Jag blev iskall och rädd. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag såg framför mig hur han skulle ha en yxa och hugga fingrarna av mig.

Tingsrätten ansåg att det var bevisat att det var 45-åringen som ringt, bland annat hittade polisen ett sim-kort i hans bostad som visade att man ringt upp Ingrid Carlqvist, och dömde honom för olaga hot till villkorlig dom och 80 dagsböter.

Nekar till att det var han

Men 45-åringen fortsätter att neka till att han ringt Ingrid Carlqvist. I hovrätten i går vidhöll han sin version att den enda som ringt Carlqvist efter morddomen mot hans son var dottern.

Åklagaren ser mycket allvarligt på hotet eftersom det riktar som mot en journalist och yrkade i sin slutplädering att hovrätten fastställer tingsrättens dom.

Hovrättens dom faller om tre veckor.

Per-Ola Ohlsson