Rånarna sköts ner i klockaffär

NYHETER

Flydde genom Köpenhamn i svenskregistrerad bil

Foto: local eyes
Skadad När de beväpnade rånarna klev in i urmakarbutiken i Köpenhamn drog ägaren vapen. ”Han sköt så länge han kunde”, säger polisens spaningsledare. Två av rånarna skadades. Om den tredje träffats var sent i går natt ännu oklart. Nu misstänks butiksägaren för dråpförsök och olaga vapeninnehav.

MALMÖ

Två män i en svenskregistrerad bil sköts ner när de i går försökte råna en uraffär i Köpenhamn.

Även ägaren till butiken sårades. Han är nu misstänkt för dråpförsök och olaga vapeninnehav.

Vintage Ure på Kompangnistrade i Köpenhamn har flera gånger utsatts för rån.

För ett par år sedan slängde innehavaren kaffe i rånarnas ansikte och angrep dem med en skruvmejsel.

Sannolikt är det de många rånen som nu gjort att han beväpnat sig.

I går vid 17-tiden kom tre rånare in i butiken.

Häftig skottväxling

En av dem tryckte upp ett vapen under hakan på butikens ägare som i panik lyckades få fram en revolver han hade i fickan.

Det blev en häftig skottväxling och minst två av rånarna skadades, en sköts i armen, den andre i armen och ryggen. Det är oklart om även den tredje rånaren blev skadad.

”Minst tre skott”

– Ägaren sköt så länge han kunde, berättar spaningsledare John Amdisen för politiken.se. Det är oklart hur många skott han sköt, men det är minst tre. Han har erkänt att han sköt mot alla rånarna.

Butiksägaren fick själv en svår skada i ena skuldran. Det är dock oklart om han träffats av en kula.

– Vi vet inte om rånarna hade några riktiga skjutvapen, säger John Amdisen. Vi har hittat tre pistolattrapper i närheten av uraffären.

Flydde i svensk bil

De båda skottskadade rånarna hoppade in i en mörkgrön svenskregistrerad bil medan den tredje rånaren försvann springande.

20 minuter efter skottväxlingen larmades polisen till Sydhamnen om att två skottskadade män satt i en svenskregistrerad bil. De hade själva bett en privatperson om hjälp att slå larm. Såväl polis som ambulans kallades dit.

Männen berättade att de skjutits i samband med ett rånförsök mot Vintage Ure. De fördes – liksom butiksägaren – till Rigshospitalet. Ingen av dem är livsfarligt skadad.

Butiksägaren kommer redan i dag att ställas inför häktingsdomaren. Han misstänks för dråpförsök och olaga vapeninnehav.

Pelle Tagesson