33-åringen inte längre misstänkt

NYHETER

Ny motgång för Madeleines föräldrar

Den enda misstänkte för Madeleines bortförande kommer att avföras från utredningen. Det skriver brittiska Times i dag.

33-åringen har varit misstänkt för brottet sedan kort efter försvinnandet men kommer inte att åtalas eftersom polisen inte hittat tillräckliga bevis.

Mannen, som bor med sin mamma knappt hundra meter från lägenheten där Madeleine försvann, fick statusen ”arquido” redan 14 maj. Det innebär att han är formellt misstänkt för brottet och att polisen letar efter bevis mot honom.

Men eftersom polisen, trots två tillslag mot hans hem, misslyckats med att hitta tillräckliga bevis kommer mannen inom kort att få besked om han inte längre är misstänkt.

Flera motgångar

Beslutet blir ett hårt slag mot Madeleines föräldrar Kate och Gerry McCann eftersom polisen nu riskerar att stå helt utan misstänkta i fallet.

Utvecklingen är dessutom bara en av flera motgångar i fallet. Nyligen hävdade portugisiska tidningar att polisen gett upp hoppet om att hitta Madeleine levande och i stället letar efter hennes kropp.

Polisen utreder nu den blodfläck som nyligen hittades i det rum där Madeleine försvann. Om blodet visar sig komma från den försvunna flickan och föräldrarna inte kan ge en förklaring till hur det hamnat där kan de bli misstänkta för inblandning i försvinnandet.

Kommer inte att åka hem

Portugisisk media har redan publicerat uppgifter om att polisen avlyssnar parets telefoner och att det är information från den avlyssningen som gjort att polisen inte längre har hopp om att hitta Madeleine levande.

Föräldrarna McCann fick i går dessutom kritik av 33-åringens advokat som menar att befolkningen i Praia da Luz fått nog av dem. Enligt honom ger paret orten så dåligt rykte att de skadar turistnäringen ekonomiskt. Paret har dock vägrat att lämna Portugal.

– Vi kommer inte att låta oss tvingas bort. Jag kommer inte att göra något som jag inte vill göra, sa Gerry McCann till Times i går.

Läs tidigare artiklar

Olof Jönsson