Finansman stäms på miljonbelopp

NYHETER

Vodkabolag begär mer pengar

En känd finansman i Skåne stäms tillsammans med tre andra på 22 miljoner kronor.

Företrädare för vodkabolaget Thor’s Hammer ligger bakom stämningen – de menar att de inte fått ut tillräckligt med pengar då företagets tillgångar överläts.

Tillgångarna i företaget Thor’s Hammer, som tillsammans med sina dotterbolag tillverkade vodka och livsmedel, överläts 2004 till företaget Country Wine & Food.

Överlåtandet klubbades igenom på ett styrelsemöte i april 2004. Enligt stämningen, som i går lämnades in till Malmö tingsrätt, fördes tillgångar över från vodkaföretaget som inte motsvarade dess värde. Enkelt uttryckt menar företrädarna att de inte fick så mycket pengar som de borde ha fått för tillgångarna i företaget.

Stämmer samtliga

Enligt stämningsansökan bröt därmed de fyra personerna som var med på styrelsemötet mot aktiebolagslagen.

Enligt företrädarna för Thor’s Hammer går tillgångarna (bland annat aktier, maskiner och inventarier) inte att få tillbaka och att de inte har möjlighet att bedriva någon verksamhet. Därför stämmer Thor’s Hammer nu samtliga styrelseledamöter, som var med och fattade beslutet, för det uppskattade värdet på tillgångarna på 22 miljoner kronor.

Avfärdar

Men Mika Pirrtimäki, som tillsammans med den skånska finansmannen nu riskerar att krävas på skadestånd i mångmiljonklassen, avfärdar totalt stämningen. Han säger till Punkt SE att han är säker på att allt gått rätt till.

– Ja, det är så dumt och befängt alltihop. Det uppskattade värdet som de framför är ett luftslott. De pengarna finns helt enkelt inte, säger Mika Pirrtimäki.

Kajsa Sigvardsson