Ministrarna i blåsväder bland regeringens rikaste

NYHETER

Bara Carl Bildt har större förmögenhet än Borelius och Stegö Chilò

De säger att de inte hade råd - men fusk-ministrarna Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius är rikast i regeringen jämte Carl Bildt.

Handelsminister Maria Borelius antlitade svart arbetskraft. Det samma gjorde kulturminister Cecilia Stegö Chilò, som också lät bli att betala tv-licensen i 16 år.

Detta trots att de båda före detta styrelseproffsen och näringslivskvinnorna inte hade det direkt knapert. Efter den ännu förmögnare Carl Bildt är de regeringens förmögnaste ministrar, visar en kartläggning som Göteborgs-Posten publicerar i dag.

För Maria Borelius, 46, finns inga offentliga taxeringsuppgifter eftersom hon tills nyligen varit skriven i London. Men hon äger gemensamt med sin man en villa värderad till 5,6 miljoner kronor – och under 90-talet när hon anlitade svarta barnflickor tjänade hon över 16 miljoner tillsammans med sin man.

Kulturminister Cecilia Stegö Chilò, 47, uppger i sin senaste deklaration en inkomst på 659 000 kronor, samt en förmögenhet på 1,5 miljoner och tre miljoner i sambeskattad förmögenhet.

Läs mer:

Karin Henriksson