Nu satsar vi lokalt

NYHETER

Premiär för lokalsajterna

Foto: Här är vi Aftonbladet.se:s lokalredaktion med Sofia Olsson Olsén i spetsen ska rapportera från 12 städer runt om i Sverige.

Nyheter och nöje för västeråsarna och om Västerås – det är Aftonbladets nya lokalsajt.

– Det tycker jag är en bra grej, säger Anna Grundström, sjuksköterskestudent, Mälardalens högskola.

Varje dag fylls Aftonbladet.se med nyheter från Sverige och världen. Men det är inte nog, tycker vi. Det finns fler nyheter som behöver uppmärksammas och ännu fler spännande röster som måste få höras. På Västeråssajten finns allt från lokala bloggare som får dig att svära, gråta eller skratta till engagerande nyheter som fokuserar på just Västerås och trakten runtomkring. Och allt med en möjlighet för dig som läsare att tycka till, tipsa och att få bra information.

– Ju fler sajter och tidningar som finns desto bättre. Publicistisk konkurrens är av godo, säger Mats Svegfors, landshövding i Västmanland.

Kommer att besöka sajten

Det var 1994 som Aftonbladet gav sig in på den hårda internetmarknaden genom att publicera nyhetsmaterial på nätet. Sedan dess har vi blivit Nordens överlägset största tidningssajt.

Nu vill Aftonbladet.se att västeråsarna ska bli en del av framgångssagan.

– Jag kommer absolut gå in på sajten! Jag är intresserad av vad som är på gång i till exempel nöjesvärlden eller när det är dags för bondens marknad, säger Anna Grundström.

– Jag kommer säkerligen gå in, särskilt om det är viktiga och intressanta saker som tas upp, säger Mats Svegfors.