Tio bilbränder i Malmö på ett dygn

Under måndagskvällen brann ytterligare fem bilar i Malmö. Fyra i stadsdelen Rosengård och en i Kroksbäck.

Totalt har tio bilbränder anlagts på ett dygn, skriver Sydsvenskan.

– Det är en dramatisk ökning de sista veckorna, säger Anders Kindberg, inre befäl vid Räddningstjänst Syd till Aftonbladet.

Strax efter 22-tiden på måndagskvällen skickades polis och räddningstjänsten till en parkeringsplats vid von Rosens väg i Malmö med anledning av en brinnande bil.

Polisen skriver på sin sajt att bilen är helt utbränd och att en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

Knappt hade polisen hunnit lämna platsen innan man klockan 23.28 larmades om ännu en bilbrand i samma område, denna gång på Bennets väg. Branden kunde snabbt släckas, enligt Sydsvenskan.

Vid klockan 23.53 var det dags igen. Då inkom ett till larm om brinnande bil på Kroksbäcksgatan.

Ännu lite senare, klockan 00.02 natten till tisdag, larmades polis och räddningstjänst återigen om två brinnande bilar, på Persborgsgatan och Thomsons väg i Rosengård.

– Lugnet har lagt sig igen, men jag tror att vi hade fem bilbränder. De är med största sannolikhet anlagda och bilarna är i stort sätt utbrända, säger Anders Kindberg, inre befäl vid Räddningstjänst Syd vid 01-tiden.

Den föregående natten brann flera bilar i samma område, och under de senaste två veckorna har totalt 30 bilar brunnit på Rosengård i Malmö, skriver Sydsvenskan.

– Det är en dramatisk ökning de sista veckorna. Vi pratar nog om sju, åtta bränder i går och fem, sex bränder i dag inom loppet av drygt en timme och det är inte helt normalt. De är helt klart anlagda, säger Anders Kindberg.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN