Polisen: Ben Needham dog i en grävolycka

1 av 9
NYHETER

Ben Needham från Storbritannien försvann för 25 år sedan på den grekiska ön Kos. Han var då 21 månader gammal.

Ett genombrott i utredningen tyder på att han troligtvis dog i en olycka med en grävmaskin.

Beskedet kommer efter att brittisk polis gjort nya fynd vid den bondgård där spåren efter pojken slutar.

Brittisk polis har de tre senaste veckorna genomfört utgrävningar vid två olika platser på Kos.

Ben Needham sågs senast i livet den 24 juli 1991 vid en bondgård som hans föräldrar renoverade. Där har polisen nu hittat ett föremål som tros tillhöra pojken.

– Under de undersökningar som vi har gjort de senaste 19 månaderna har vi kunnat avfärda ett stort antal teorier om vad som hände Ben, säger Jon Cousins, kriminalinspektör vid South Yorkshire-polisen, enligt BBC.

Dog i samband med olycka

De senaste veckornas utgrävningar inleddes efter ett tips om att en grävmaskinist kan ha orsakat pojkens död av misstag – genom att köra över honom. Tipsaren uppges vara en vän till föraren.

– Min grupp och jag vet att maskiner, inklusive en stor grävmaskin, användes på platsen den 24 juli 1991, bakom bondgården som renoverades av familjen Needham, säger Jon Cousins och fortsätter:

– Det är min professionella åsikt att Ben Needham dog i samband med en olycka i närheten av bondgården i Iraklis där han senast sågs leka.

Föremål kopplas till pojken

En grupp på 19 poliser, rättsmedicinska experter, en arkeolog samt andra experter och frivilliga har utöver bondgården även undersökt en plats 750 meter bort. Flera ton jord har gåtts igenom i jakt på ledtrådar.

I lördags hittades ett föremål som kopplas till pojken.

– Vår uppfattning är att Ben hade det här föremålet på sig runt tidpunkten då han försvann. Fyndet och platsen för fyndet stärker min tro att det grävdes vid bondgården på eller strax efter dagen då Ben försvann, säger Jon Cousins.

Grävmaskinsföraren i fråga dog i cancer förra året, rapporterar Sky News.

 PLUS:  Försvunna barn

ARTIKELN HANDLAR OM

Kos