Layla, 6, hade finaste reaktionen på att hennes pappa kom ut som transperson

NYHETER

Amerikanska Shalee Ellis och Mallory har varit gifta i tre år. Men när Mallory skulle komma ut som transperson var de oroliga för hur deras sexåriga dotter Layla skulle reagera. Det hade de inte behövt vara, skriver Buzzfeed.

Foto: Shalee, Layla och Mallory.

Shalee och Mallory är ett gift par från delstaten Pennsylvania i nordöstra USA. Men en dag berättade Mallory det hon burit på länge – hon är transperson och vill börja leva som den kvinna hon alltid varit. Efter sina tre år som gifta var de båda övertygade om att det inte skulle leda till några som helst problem och efter att de hade talat om det för sina vänner fanns det bara en person kvar att berätta för: deras sexåriga dotter Layla.

”Pappa jag älskar dig så mycket”

Shalee tog med henne ut för att köpa lite milkshake och började berätta om hennes pappas känslor. Halvvägs igenom konversationen satte hon på mobilen och filmade dotterns reaktion.

– Är pappa en hon nu? undrar Layla.
– Ja, hur känns det? frågar Shalee henne.
– Bra! Pappa, jag älskar dig så mycket. Trots att du är en hon så älskar jag dig fortfarande.

Shalee är stolt över sin dotter.

– Så fort jag började prata var hennes reaktion så otroligt mogen. Hon hade verkligen inga problem att förstå att hennes pappas nya identitet inte spelar någon som helst roll. Jag ville bara trycka på "spela in" för att se om jag inte kunde skicka det fina meddelandet till min fru Mallory.

Hoppas videon kan hjälpa andra

Videon fick dock långt större spridning än så och har i dagsläget visats över 50 000 gånger. Familjen hoppas nu att deras film kan hjälpa till att bemöta fördomar som transpersoner och hjälpa till att upplysa de som inte är så insatta i frågan.

– Den här videon visar att hat någonting inlärt. Om vi vuxna kan ändra sättet vi pratar om transpersoner har vi en möjlighet att slå tillbaka mot transfobin och diskrimineringen som transpersoner få utstå. I stället borde vi ge människor en chans att växa upp i ett samhälle som älskar varandra oavsett vem man är, säger Shalee till Buzzfeed.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Relationer