Stor förändring att vänta på Instagram

Av: Nathalie Mark

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Christine Olsson / TT

Instagram växer så det knakar och väljer nu att göra om sitt flöde.

I den nya uppdateringen kommer de senaste inläggen inte längre att hamna högst upp – utan de inlägg Instagram tror att du bryr dig mest om.

Det var under tisdagskvällen som Instagram i ett blogginlägg presenterade sin senaste idé i det ständigt pågående app-uppdaterandet.

”Du kanske blir förvånad när du får höra att människor i snitt missar 70 procent av sina flöden. När Instagram har växt har det blivit svårare att hänga med i alla foton och videos som människor delar. Det betyder att du kanske inte ser de inlägg du bryr dig om mest” skriver de i sitt blogginlägg.

– Det här handlar om att säkerställa att de 30 procent du ser av ditt flöde är de bästa 30 procenten, säger Instagrams medgrundare Kevin Systrom till The New York Times.

Mest intressant först

Instagram kommer därför snart att ändra flödet så att de inlägg de tror att du bryr dig mest om hamnar högst upp. Detta ska baseras på allt från användarens relation till den som postar inlägget till när inlägget lades upp.

”Alla inlägg kommer fortfarande att finnas där, bara i en annan ordning. Om din favoritmusiker delar en video från kvällens konsert kommer den vänta på dig när du vaknar, oavsett hur många konton du följer eller vilken tidszon du bor i” skriver de.

Ska lyssna på användarna

Uppdateringen görs inom de närmsta månaderna men Instragram understryker att de kommer att lyssna på feedback från användarna fram till lanseringen.

– Vi kommer att låta förändringen ta tid. Du kommer inte att vakna upp i morgon till ett helt nytt Instagram, säger Kevin Systrom.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN