Ministern: ”Förstår att man blir oerhört irriterad”

södertälje. Ett trafikkaos av sällan skådat slag har drabbat Södertälje.

Det fick infrastrukturminister Anna Johansson (S) att åka till kommunhuset för att informera sig om läget.

– Det är nästan omöjligt att ha ett trafiksystem som är helt osårbart, säger hon.

När en långtradare välte in i Södertäljebron på midsommaraftons morgon vältes en stor del av Stockholms och Södermanlands trafiksystem på ända.

Trafikstockningen gjorde att flera midsommarfirare tvingades dansa ”Små grodorna” på E4:an, och under gårdagen hade flera pendlare svårt att ta sig jobbet.

Mycket på grund av att vägarbeten planerats in på de alternativa vägarna.

”Väldigt allvarlig olycka”

På tisdagen träffade infrastrukturminister Anna Johansson representanter för Trafikverket och kommunstyrelsens ordförande Boel Godner för att informera sig om läget.

– Det är väldigt tydligt att alla som har med det här att göra verkligen jobbar på att lösa den här akuta situationen. Men med den här omfattningen på skadorna kommer det förmodligen ta ganska lång tid innan bron är återställd, säger Johansson.

En enskild olycka har fått otroligt stora konsekvenser, hur kommer det sig?

– Det är en väldigt allvarlig olycka på ett väldigt olyckligt ställe. Jag tror det är svårt att helt och fullt försäkra sig mot att sådana här olyckor sker och att de får konsekvenser.

Nationell angelägenhet

Anna Johansson ser olyckan och de efterföljande problemen som en viktig nationell angelägenhet.

– Det finns ett antal punkter i Sverige som är extra samhällskritiska, men det finns nog inget land i världen som har ett trafiksystem som är helt osårbart.

Många människor fick fira midsommar på E4 och andra kom flera timmar för sent till jobbet, vad kan du säga till dem?

– Jag har väldigt stor förståelse för att man blir otroligt irriterad när man blir stående i timslånga köer. Det är naturligtvis inte bra när det händer. Samtidigt tror jag inte att någon hade kunnat förutse eller förebygga det här.

Publisert:

LÄS VIDARE