Ordningsvakten Simon har tröttnat på föräldrafylla

avMalin Wigen

Foto: Faksimil/TT
Simon fick nog förra året när han såg alla fulla föräldrar.

29-åriga Simon Frosth jobbar som ordningsvakt på en camping i Småland. Efter förra årets syn bävar han inför midsommar, skriver SVT.

– Folk super som svin i stället för att göra allt det roliga med sina barn, säger han till Aftonbladet.

Ordningsvakten Simon Frosth har de senaste fem-sex åren sommarjobbat på en camping i Småland. Även om det brukar vara mycket fylla under midsommar var det extra mycket förra året, något som gjorde honom mycket illa berörd.

– Så här illa har jag aldrig tagit åt mig, föräldrar blev fulla när de var där med barnen, och det retade upp mig, säger han och fortsätter:

– Folk super som svin i stället för att göra allt det roliga med sina barn. Barnen väljer inte den här situationen.

Simon minns en tioårig flicka vars pappa var full. Något som flickan verkar ha upplevt tidigare enligt Simon.

– "Snälla ta inte min pappa, han blir bara sån när han är full", sa hon.

– Inget barn ska ens behöva säga så.

”Ingen tioårig grabb ska vara stöttpelare”

Han berättade för sina vänner om sin upplevelse och de uppmanade honom att skriva om det i ett Facebookinlägg. Nu, ett år senare, har inlägget fått uppmärksamhet igen.

– Folk känner nog igen det här fenomenet.

Ingen 10-årig grabb ska behöva vara stöttepelare åt sin pappa som inte hittar hem på campingen för att han är så full. Inga unga tvillingpojkar ska behöva stå själva hemma i förtältet medan deras mamma sitter och sover i baren på midsommarafton..Har tyvärr såå många exempel på liknande situationer från campinglivet(...). Även om midsommar bara är en gång om året så MÅSTE man ju inte supa sig redlös, har sett så många barn vars midsommar minnen är långt ifrån "små grodorna" runt midsommarstången.”

”Ge barn minnen av midsommar”

Simon poängterar att han inte är en ”moraltant” eller nykterist. Men han som själv har en dotter skulle inte vilja att hon såg honom i det skicket som vissa av föräldrarna var i.

– Man får jättegärna ta en snaps till sillen, inga konstigheter med det. Men man behöver inte bli skitfull och ta ett flak öl och en sjuttis, säger han och fortsätter:

– Ge barn bra minnen av midsommar, för midsommar kan vara en fin tradition.

ARTIKELN HANDLAR OM