Alexandra, 17, utsattes för övergrepp i publikhavet: ”Någon tog på mitt kön”

Publicerad 2016-07-02

17-åriga Alexandra Larsson besökte festivalen Putte i Parken i Karlstad för att ha kul.

Men mitt i publikhavet känner hon någon som fingrar på hennes kön.

– Någon kränkte mitt utrymme och min kropp. Det är sjukt, säger hon.

Varje år åker Alexandra Larsson, 17, på Putte i Parken för att göra något kul med sina vänner. Men det här året slutade i en mardröm när någon tog sig friheten att ta på henne mitt i publikhavet – mot hennes vilja.

– Det var mycket folk, folk knuffades, dansade och det var trångt. Då känner jag att någon tar mig på rumpan, säger hon till Aftonbladet.

”Som tur var hade jag jeans”

Alexandra vänder sig direkt om för att hitta den skyldige. Gång på gång frågade hon folkmassan vem det var, varpå alla svarade ”det var inte jag”.

När hon återigen vänder sig mot konserten och sina kompisar kände hon hur någon stoppade fingrarna mellan hennes ben.

– Jag kände hur någon tog handen bakifrån och tog mig på könet. Som tur var hade jag jeans på mig, men jag tänkte bara ”gud vad händer”.

Fortfarande säger gruppen av män som står runt omkring henne att de varken sett eller gjort någonting.

– I ren impuls tittar jag på dem allihopa och skriker rätt ut att ”vem du än var – så är du ett svin”. Sedan gick vi bara, det gick inte att vara där längre och det var inte heller kul, säger hon.

”Det är sjukt”

Hittills har polisen fått sexton anmälningar om sexuella ofredanden från festivalen under fredagen. Enligt Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, har tillvägagångssättet varit så att kvinnor omringats av flera män innan de smyger sig fram och tafsar.

Alexandra Larsson har nu bestämt sig för att polisanmäla händelsen trots att hon är rädd för att förundersökningen kommer läggas ned. Hon säger att hon gör det för andra.

– Det finns ett sådant mörkertal och så många som blir utsatta men inte säger någonting. Jag hoppas att de kommer fram till någon lösning om hur man ska göra för att inte andra utsätts.

Men hon kommer inte att gå på festivalen fler kvällar.

– Jag känner att jag inte vill ta risken att bli utsatt för samma sak en gång till. Någon kränkte mitt utrymme och min kropp. Det är sjukt, fel och det ska inte få hända, säger hon.

Följ ämnen i artikeln