Jennifer, 29, dog på väg till smekmånaden

avSebastian Hagberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Ett år efter bröllopsdagen skulle de äntligen resa på smekmånad till New York.

Men resan fick ett tragiskt slut innan den hade börjat.

Jennifer Scintu Waetzmann, 29, dödades av självmordsbombarna medan maken Lars fortfarande kämpar för sitt liv.

Under fredagen fick de anhöriga beskedet de hade fruktat.

Jennifer Scintu Waetzmann dog av terroristernas bomber på Zaventem-flygplatsen i tisdags.

Hon identifierades av belgisk polis tre dagar efter dådet.

Den 29-åriga tysk-italienskan bodde i tyska Aachen där hon arbetade som handbollstränare för ett ungdomslag i staden.

För ett år sedan gifte hon sig med den ett år äldre Lars Waetzmann. Bilder från bröllopet, där paret står hand i hand och ler mot kameran, har publicerats av tyska Bild.

Maken befinner sig i koma

Hennes farbror Claudio Scinto berättar för tidningen att paret var på Zaventem för att ta planet till New York för en efterlängtad smekmånad.

De stod vid American Airlines incheckningsdisk när terroristerna detonerade de två bomberna med nio sekunders mellanrum.

Sprängämnena var gömda i väskor, som även var fyllda med glas och spik för att åstadkomma maximal skada.

Enligt Bild befinner sig Lars Waetzmann nu i koma och kämpar för sitt liv, ovetande om att hans fru inte längre är i livet.

”Belgien kan räkna med vårt stöd”

Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziere uttryckte sitt deltagande till Jennifer Scintu Waetzmanns familj efter dödsbeskedet.

”Mina tankar är hos den unga kvinnans släktingar och med alla andra vars anhöriga dödades eller skadades den 22 mars”.

”Belgiska myndigheter kan räkna med vårt stöd.”

40 nationaliteter finns representerade bland de 31 dödsoffren och de över 300 skadade.

LÄS MER: Terrorattackerna i Bryssel – detta har hänt.

De dog i terrorattackerna

På Zaventemflygplatsen

-
Foto: Privat
-

Jennifer Scintu Waetzmann, 29

Jennifer Scintu Waetzmann dog av terroristernas bomber på Zaventem-flygplatsen i tisdags. Den 29-åriga tysk-italienskan bodde i tyska Aachen och arbetade som handbollstränare för ett ungdomslag. Hennes make Lars Waetzmann skadades svårt och kämpar fortfarande för sitt liv. Paret stod vid American Airlines incheckningsdisk när terroristernas sprängladdningar detonerade.

Adelma Tapia Ruiz, 37, Peru

 Det första bekräftade dödsoffret i terrorattackerna. Ruiz var på flygplatsen tillsammans med sin belgiska make och deras två fyraåriga tvillingdöttrar. De övriga i familjen överlevde.

Sascha Pincowski.

Sascha Pinczowski, 26, Nederländerna

 Pinczowski var på väg hem till New York, där hon arbetade på en eventbyrå. Hon pratade med sin mamma i telefon när bomberna detonerade. ”Hon var den snällaste och mest jordnära tjej jag kände”, säger en vän till NY Daily News.

Alexander Pinczowski, 29, Nederländerna

 Bror till Sascha. Han och hans syster hade varit och hälsat på föräldrarna i Nederländerna och var på väg hem till USA. Han och Sascha efterlystes av anhöriga, men fredagen den 25 mars kom beskedet att de båda fanns bland dödsoffren.

Bart Migom, 21, Belgien

Bart skulle resa till Georgia, där flickvännen Emily Eisenmann bodde. På tåget till flygplatsen smsade han Eisenmann. ”Han skulle skicka en bild på sitt boardingkort när han kom fram, men han hörde aldrig av sig.”, säger hon till CNN.

André Adam, 79, Belgien

 Pensionerad diplomat som under 90-talet arbetade som Belgiens ambassadör i USA. Han var på Zevantem tillsammans med hustrun Danielle, som överlevde.

Fabienne Vansteenkiste, 51, Belgien

 Arbetade på flygplatsen. Hennes dotter bekräftar dödsfallet på sin Facebooksida.

”Det finns inte ord för att beskriva hur vi har det nu. Alla ord från dig var fyllda med kärlek, precis som du var”, skriver dottern enligt VG.

Frank Deng, 24, Kina

 Deng skulle ta flyget till Sloveniens huvudstad Ljubljana på tisdagen. ”Vi förlorade kontakt med honom. Han checkade ut från hotellet för att ta flyget klockan 09.05, säger vännen David Ye till AFP. Den kinesiska ambassaden i Belgien bekräftar dödsfallet, enligt AP.

Elita Weah, 41, Nederländerna

 Weah var på väg till sin styvfars begravning i USA när hon dödades av bomberna. Bara minuter före explosionerna publicerade hon en selfie från flygplatsen. Hon efterlämnar sig en 13-årig dotter.

I tunnelbanan

David Dixon, 53, Storbritannien

 Efter explosionerna på flygplatsen skickade Dixon ett sms till sina släktingar om att han var okej. Sedan gick han på det tunnelbanetåg som sprängdes i bitar av självmordsbombare.

Olivier Delespesse, 45, Belgien

 När Delespesse var sen till sitt arbete började kollegerna ana oråd. De efterlyste honom på Facebook – och ett dygn senare kom beskedet att han dött i självmordsbombningarna på tunnelbanetåget. ”Han var lekfull och väldigt intresserad av andra människor”, säger en kollega till New York Times.

Leopold Hecht, 20, Belgien

Dödsfallet bekräftas av Pierre Jadoul, rektor på Saint Louis-universitetet i Bryssel, där Hecht studerade.

”Det finns inte ord för att beskriva vår sorg. Alla mina tankar går till hans familj och nära anhöriga”, skriver Jadoul på universitetets Facebooksida, enligt VG.

Loubna Lafquiri, Belgien

Trebarnsmamman Loubna Lafquiri arbetade som lärare på en muslimsk skola i Bryssel. Enligt kollegerna brann hon för att lära barnen att vara självsäkra, respektfulla och förlåtande. ”Hon var en fantastisk kvinna. Hon representerade islams sanna värden”, säger skolans grundare Mohamed Allaf till CNN.

Patricia Rizzo, 48, Italien

Rizzo arbetade vid det europeiska forskningsrådet ERC. Hon dödades i tunnelbanan när hon var på väg till jobbet i tisdags. Dödsfallet bekräftas av det italienska utrikesdepartementet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM