Taxiförare inblandade i sexhandeln i Stockholm

1 av 3
NYHETER

Förare från Taxi Stockholm är inblandade i sexhandeln i centrala Stockholm.

Det kan TV4:s Kalla fakta avslöja i kväll.

– Vi kan inte ha absolut kontroll på hur alla våra förare beter sig, säger Taxi Stockholms vd Johan Lagerhäll till programmet.

Flera förare från Taxi Stockholm är inblandade i sexhandeln kring Malmskillnadsgatan i Stockholm. En av reportrarna på TV4:s Kalla Fakta spelade sexköpare, och vinkade in bilar från Taxi Stockholm på gatan.

10 av 14 förare var villiga att hjälpa honom att hitta prostituerade kvinnor.

Tips om hur man undviker polisen

Taxiförarna gav dessutom information om pris på olika sexuella tjänster och tipsade om hur man på bästa sätt undviker polisen.

Stockholmspolisens prostitutionsgrupp ser mycket allvarligt på verksamheten som bedrivs av taxiförarna.

– Förarna framstår som guider som berättar hur sexköpen fungerar. Det här är ren och skär olaglig verksamhet som de medvetet ägnar sig åt, säger Simon Häggström, chef på prostitutionsgruppen till Kalla Fakta.

”Oacceptabelt och djupt olyckligt”

Taxiförare är enligt polisen den yrkesgrupp som oftast grips för sexköp. Kalla Fakta kan i kväll avslöja hur förare från Taxi Stockholm plockar upp prostituerade kvinnor i sina tjänstebilar.

En av chaufförerna i programmet stannar till för att ta ut pengar, innan han sätter sig i baksätet för att ha sex med kvinnan.

– Vi kan inte ha absolut kontroll på hur alla våra förare beter sig ute på gator och torg. Det kan finnas enskilda personer som medverkar till detta. Det är oacceptabelt och djupt olyckligt, och skadar naturligtvis vårt anseende, säger Taxi Stockholms vd Johan Lagerhäll till Kalla Fakta.

Tv-programmet Kalla fakta sänds i kväll kl 21.00 i TV4.