Micke, 23, gör hundra imitationer på fem minuter

NYHETER

Michael Olsson, 23, har alltid varit bra på att imitera folk. Och när han sökte en utmaning slog han på stort – 100 imitationer på fem minuter.

– Vad jag vet har ingen i Sverige gjort så många imitationer på så kort tid förut, säger han.

Michael Olsson, 23, insåg tidigt att han var bra på att imitera folk. Redan som liten snappade han upp andras dialekter och kunde härma många av karaktärerna från tecknade program han såg på tv.

– Det kom bara naturligt. Någon talang ska man väl ha. Men jag är född i England och flyttade som fyraåring till Gotland så det kanske var en bra kombo, säger han.

”Blev en stor utmaning”

På senare tid har han gjort många imitationsklipp och delat dem på sin officiella facebooksida. Men så kände han att han behövde en utmaning, verkligen slå på stort. Så föddes idén till att göra 100 imitationer på fem minuter.

– Vad jag vet har ingen i Sverige gjort så många imitationer på så kort tid förut. Så då kändes det kul att testa. Men det blev verkligen en stor prövning.

Tog en månad – ”blev frustrerande”

Från start till mål tog projektet en månad att genomföra. Han bestämde att imitationerna skulle göras i ett svep, utan klipp, och det resulterade i många frustrerade ögonblick.

– Det blev en hel del omtagningar och det var verkligen frustrerande när man nått till 70 imitationer och gör fel så man måste börja om från början igen. Men det var värt det.

Michael fick även lära in en del nya imitationer under projektets gång. Vissa lättare än andra.

– Kermit the Frog var knepig att få till. Det är något med hur man sätter röstläget långt ned i halsen och det är en position som är jobbig att hitta. Den var svårast. Men även Mr Burns från Simpsons var jobbig, man får ingen styrka i rösten där och måste ändå få fram orden på något sätt.

”Zlatan är lättast”

Han säger att han däremot kände sig trygg i många av de svenska imitationerna – och såklart sin specialitet Zlatan.

– Zlatan är lättast för den har jag gjort sedan 2012. Det började med att jag såg en imitatör göra den och kände att ”det där kan jag göra bättre”. Och så blev jag snabbt duktig. Dessutom är han lite av en idol och en så pass känd person att det är kul att kunna imitera honom.

Har du något nytt projekt på gång?

– Jag funderar på att göra något om hur människor från olika länder låter när de pratar engelska. Men jag måste ta en paus ett tag först. En vecka i alla fall. Man måste hålla igång.