Stor polisinsats efter skott mot slamsugningsbil

1 av 4
NYHETER

gävle/stockholm. En större polisinsats pågick i en dryg timme i stadsdelen Andersberg i Gävle på onsdagen.

Operationen inleddes efter att en eller flera personer skjutit mot en slamsugningsbil.

– När jag tutade lite för att han skulle flytta på bilen blev jag beskjuten, säger Jan-Erik Krantz som är den drabbade chauffören.

Tipsa | Aftonbladet

På bilder från platsen ses en slamsugningsbil med krossade rutor och polis i tung skyddsutrustning.

– Det har varit ett mycket stort pådrag med polis beväpnade med förstärkningsvapen, säger frilansfotograf Roger Nilsson som är på platsen.

Enligt polisen drogs insatsen i gång efter ett larmsamtal från föraren av slamsugningsbilen klockan 12.17 om att han hade blivit beskjuten. Polisen uppger att fordonets sidoruta och backspegel krossats.

Flera skott

Enligt uppgift till Aftonbladet blev föraren beskjuten efter att han bett en person flytta sin bil så att han skulle kunna utföra sin arbetsuppgift. När Aftonbladet når den drabbade chauffören bekräftar han uppgifterna.

– Jag var här och skulle tömma dagvattenbrunnarna men jag kunde inte komma fram på grund av en bil som stod i vägen. Då tutade jag lite och hoppades att han skulle komma ut och flytta på bilen, säger Jan-Erik Krantz.

Men någon bilförare kom inte ut - i stället blev Jan-Erik Krantz beskjuten.

– När jag tutade så small det bara till i rutan. Jag vet inte om de blev förbannade över att jag tutade men det är den teorin jag har.

”Plockade ut dem”

Men gärningsmännen nöjde sig inte bara med ett skott mot slamsugningsbilen.

– Jag backade direkt därifrån efter skottet men när jag kommit till rondellen i närheten här så sköt de två skott till, i backspegeln, säger Jan-Erik Krantz.

Polisen uppger att flera personer hämtats in till förhör klockan 13.22 misstänkta för beskjutningen. Enligt Roger Nilsson, som var på plats när personerna frihetsberövades, handlar det om två personer som fanns i ett närliggande bostadshus.

– De gick in i lägenheten och plockade ut dem en efter en, säger han.

Beslagtog föremål

Enligt polisen har en soft airgun och en batong beslagtagits från de misstänkta gärningsmännen. I ett pressmeddelande uppger polisen att man misstänker att leksaksvapnet använts för att skjuta sönder det tjocka glaset på slamsugningsbilen.

Polisen uppger att en förundersökning om försök till grov misshandel inletts. Inga personer ska ha skadats fysiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle

Brott