Polisen om våldtäktslarm: Inget brott har skett

Foto: P O Sännås
NYHETER

Polis fick larm om en misstänkt våldtäkt i Sollentuna på måndagskvällen.

Efter att polisen utrett saken kunde man slå fast att det högst troligt inte skett något brott.

– Av hänsyn till flickan vill jag inte utveckla det, säger Karl-Gustav Olsson, stationsbefäl på polisområde nord i Stockholm.

Polisen fick larmet om en misstänkt våldtäkt i Sollentuna, vid 19-tiden på måndagskvällen.

– Man misstänker att det är en våldtäkt, sa stationsbefälet Mikael Pelagalli.

Enligt polisen upptäcktes den minderåriga flickan av förbipasserande som slog larm till polisen - som en stund senare anlände till platsen och kunde inleda ett förhör. Enligt uppgift till Aftonbladet handlade de initiala uppgifterna om att flera gärningsmän misstänktes för den påstådda våldtäkten.

– Vi är på plats och försöker prata med målsägande, sa Eva Nilsson, informatör på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Senare på kvällen kunde polisen konstatera att det högst troligt inte skett något brott. Polisen vill inte kommentera utfallet mer än att man kommit fram till detta genom "utredningsåtgärder på platsen".

– Allt tyder just nu på att inget brott har skett över huvud taget. Med hänsyn till flickan vill jag inte utveckla det på något sätt , säger Karl-Gustav Olsson, stationsbefäl på polisområde nord i Stockholm.

Vid 21-tiden var polisen dock fortfarande kvar på platsen.

– Vi är kvar för att slutligt kunna bekräfta att det stämmer att det inte har skett något brott, säger Karl-Gustav Olsson.