Trumps ekonomiska rådgivare: män som heter Steve

1 av 2 | Foto: EVAN VUCCI
Donald Trump.
NYHETER

När presidentkandidaten Donald Trump gav sitt stöd till talmannen Paul Ryan passade han även på att presentera sina ekonomiska rådgivare.

Gruppen har tretton medlemmar.

De är stormrika och män – och 38 procent heter Steve.

Han skippar kvinnorna helt.

Listan på de ekonomiska rådgivarna inkluderar bland annat hedgefondförvaltare, bankchefer och en cigarettmagnat. En del av rådgivarna har arbetat med fastighetspampen Donald Trump tidigare, skriver Time.

– Jag är glad att vi har en sådan formidabel grupp av erfarna och talangfulla individer som kommer att arbeta tillsammans med mig för att införa ordentliga lösningar på de ekonomiska problem som landet står inför, säger Donald Trump i ett uttalande.

Män som heter Steve

Samtliga ekonomiska rådgivare är män. Många har genom åren donerat stora summor pengar till Republikanerna.

Fem av dem, 38 procent, heter Steve – Stephen M. Calk, Steve Feinberg, Steven Mnuchin, Stephen Moore och Steven Roth.

Huffington Post beskriver John Paulson som det största namnet i Donald Trumps samling. Han var en av nyckelfigurerna i den enorma Goldman Sachs-skandalen 2010, skriver tidningen.

En annan av rådgivarna, David Malpass, arbetade under de tidigare presidenterna Ronald Reagan och George Bush innan han gick vidare till investmentbanken Bear Stearns.

Cigaretter och korv

Enligt Huffington Post skrev David Malpass en krönika i Wall Street Journal i augusti 2007 där han uppmanade amerikanerna att inte oroa sig för ekonomin. Några månader senare fick staten rädda Bear Stearns från ekonomisk kollaps.

Howard M. Lorber har tidigare drivit en varmkorvkedja och är numera vd för en cigarettillverkare.

En komplett lista över rådgivarna finns på Donald Trumps hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM