Familjen missade planet – fick hjälp att komma med ändå

Foto: Egyptairs desk på flygplatsen i Paris.
NYHETER

En stressad familj missade Egyptairs flight 804, men fick hjälp att komma med ändå.

En kvinnlig flygplansarbetare fick flygbolaget att vänta och familjen gick ombord på det nu kraschade planet.

– Jag sa ”oroa er inte jag ska se om de kan vänta”, säger hon helt förkrossat i den franska radion RTL.

En pappa, en mamma, fyra flickor och en pojke missade Egyptairs flight 804 efter att de släppts av på fel terminal av sin taxi. Men då hjälpte en flygplansarbetare familjen genom att kontakta flygbolaget för att se om de inte kunde vänta på familjen – och det kunde de.

– Jag såg att pappan var stressad och jag sa ”oroa dig inte, jag ringer till flygbolaget och ser om de inte kan vänta på er”, säger hon i franska RTL.

”Hoppas de inte hann”

Flygplansarbetaren vet ännu inte om familjen hann med ombord på det kraschade flygplanet eller inte. Hon såg bara när de skyndade sig mot flygplanet.

– Och då gick de i väg. Jag hoppas att de inte hann med. En av flickorna sa till och med till sin pappa: ”lyssna här pappa, om vi hinner med så hinner vi med och hinner vi inte med tar vi nästa flyg. Det är så det är”, berättar den förkrossade flygplansarbetaren.

66 personer ombord

Ombord på flygplanet fanns 66 personer varav tio av dem var besättning.

Dessa var nationaliteterna ombord på planet: 30 egyptier, 15 fransmän, 2 irakier, 1 britt, 1 belgare, 1 kuwaitier, 1 saudier, 1 sudanes, 1 tchadier, 1 portugis, 1 algerier och 1 kanadensare.

ARTIKELN HANDLAR OM