Värsta översvämningarna på flera år i Thailand

NYHETER

Svenske Mathias: "Det är rätt obehagligt"

1 av 2

Södra Thailand har drabbats av stora översvämningar efter fyra dagars oavbrutet regn.

Minst tolv personer har omkommit, och runt en halv miljon människor är drabbade i ett av de värsta regnoväder som drabbat landet de senaste åren.

Sedan i fredagskväll har det regnat oavbrutet i södra Thailand, vilket lett till översvämningar på uppåt en meter vatten på sina håll. Tolv personer har rapporterats döda, och en halv miljon människor har drabbats av översvämningarna.

Öarna Koh Samui och Koh Phangan klassas för tillfället som katastrofområden, även om vattenmassorna nu börjat rinna undan.

Mathias Schenell kom till Koh Samui i söndags, och är just nu på den norra delen av ön där situationen ska vara mindre allvarlig.

– Vi vadade genom vattnet på trottoaren med vatten upp till knäna på vissa ställen. Det går knappt att ta sig någonstans, varken med bil eller till fots.

”Rätt obehagligt”

– Det har varit storm hela dagen, så vattnet på gatorna har säkert ökat ännu mer nu. Det är rätt obehagligt att se och uppleva och vi hoppas verkligen att det går över så snart som möjligt, berättar Mattias i ett mejl till Aftonbladet.

Allt skräp som flyter omkring har täppt igen flera avloppsbrunnar och i kombination med det höga tidvattnet är arbetet med att få undan vattnet svårt. I nuläget ska regnet till stor del ha börjat lätta, men prognosen säger fortsatt regn till på onsdag.

Flera döda även i Vietnam

Skyfallen har även drabbat centrala Vietnam, där minst tretton människor ska ha omkommit de senaste dagarna, enligt AP. Även här varnar meteorologerna för mer regn, i kombination med låga temperaturer.

ARTIKELN HANDLAR OM