Bedragerskan kommer över tusentals kronor

NYHETER

Har gäcket polisen länge – nu ber de om hjälp

En misstänkt seriebedragare i Stockholm fastnade på övervakningsfilm när hon tog ut pengar från sitt offer. Nu ber polisen allmänheten om hjälp att identifiera henne.

– Vi behöver stoppa henne så fort som möjligt, säger Jan Olsson på nationellt bedrägericenter.

Foto: Känner du igen den här kvinnan?

Det är natten till den 17 september i år som den misstänka kvinnan fastnar på film när hon gör sammanlagt tre uttag på Östermalm i Stockholm. På bara några minuter tömmer hon kontot för en 63-årig man på sammanlagt 9.300 kronor.

– Han upptäckte det dagen efter när han själv skulle använda sina pengar, han såg då att inga pengar fanns kvar, säger Jan Olsson.

Mystisk kortstöld

Det mystiska i fallet är att offret hade kvar sitt kontokort när han upptäckte bedrägeriet och polisen vet i nuläget inte hur kvinnan kommit över uppgifter för att göra uttaget.

Enligt polisen är förekommer kvinnan i flera bedrägeriutredningar och ber nu Brottscentralens tittare om hjälp att identifiera kvinnan.

– Vi har all anledning att tro att det här har hänt flera gånger. Därför är det viktigt att vi stoppar henne så fort som möjligt genom att ni hjälper oss att identifierar henne, säger Jan Olsson.