Anders Wall avslöjad i Panama-härvan

Finansmannen Anders Wall.
Finansmannen Anders Wall.

Den kände företagaren Anders Wall dras in i den stora Panama-härvan.

Finansmannen hade ett brevlådeföretag för att dölja skattepengar på Bahamas, skriver SVT Uppsala.

Själv vägrar Anders Wall att kommentera uppgifterna.

Finansmannen Anders Wall avslöjas av dokumenten i Panamahärvan. I den stora läckan finns en rad uppgifter som rör den svenska entreprenören och vittnar om skatteflykt.

”Vill inte kommentera”

Anders Wall kontrollerade ett brevlådeföretag vid namn Golden Delta Limited som registrerades i Bahamas företagsregister i september 2005. Han hade kontroll över företagets bankkonto, som är registrerat i Schweiz hos banken Credit Suisse och deras avdelning ”Private banking” för bankens rikaste kunder, skriver SVT Uppsala. På frågan varför han placerat pengar utomlands vägrar han svara.

– Det vill jag absolut inte kommentera, säger Anders Wall till SVT.

Walls signatur finns på dokument från så sent som 2013 hos den skandaldrabbade advokatfirman Mossack Fonseca, som har bidragit till den omfattande skatteplaneringen. Under ett tillfälle har Walls advokat, i samband med att Walls företag på Bahamas skulle likvideras, skickat ett mejl där hon vill påskynda processen för att finansmannen ska undvika skatt.

Skulle skattat 57 procent

”Annars kommer Mr. Wall bli föremål för ytterligare ett år med 57 procent skatt på företagets förväntade resultat, i enlighet med svenska skatteregler”, skriver advokaten enligt SVT Uppsala.

Aftonbladet söker Anders Wall för en kommentar.

Publisert: