Chef på Trafikverket varnade för kontroller

NYHETER

En avdelningschef på Trafikverket har vid flera tillfällen varnat för fart- och poliskontroller på sociala medier.

– Herregud, det är helt fel ju. Det var bra att du ringde och fick upp ögonen för mig. Nu ångrar jag mig, säger hon till DT.se.

I Dalarna finns det en Facebookgrupp där privatpersoner varnar varandra för fart- och poliskontroller. Tidningen DT.se avslöjar att en avdelningschef på Trafikverket i Borlänge är medlem i gruppen och vid flera tillfällen har varnat gruppens medlemmar för fartkontroller. Johan Alm, gruppchef för polisen i Dalarna, är kritisk mot hennes agerande.

– Ungdomar som varnar är en sak, de vet inte bättre alla gånger. När vuxna människor varnar undrar man vad de tänker med. Om sedan någon som jobbar, eller har jobbat på Trafikverket varnar i de här grupperna. Ja, då vet jag inte riktigt vad man ska tänka, säger Johan Alm, gruppchef för polisen i Dalarna till DT.se.

”Alla de värsta är medlemmar”

Enligt Johan Alm har antalet rattfyllerister som Dalapolisen tar störtdykt sedan människor började använda sociala medier för att varna varandra. Han säger också att om man varnar för att polisen är på väg någonstans finns risken att man till exempel avslöjar att en husrannsakan i ett narkotikaärende är på gång.

– Jag har kollat igenom den här gruppen på Facebook – alla de värsta kriminella som finns i länet är medlemmar i den, säger han.

Minns inte

När DT.se får tag i avdelningschefen säger hon att hon inte minns varför hon gjort som hon gjort.

– Nej, faktiskt inte. Jag reflekterade inte över det, men nu när du säger så där. Herregud, det är helt fel ju. Det var bra att du ringde och fick upp ögonen för mig. Nu ångrar jag mig. Herregud, jag har inte tänkt så långt, säger kvinnan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borlänge