Man mördad i Malmberget – kvinna gripen

Av: Eric Tagesson, Gustaf Tronarp, Linnea Järkstig, Max Sommerstein

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Stort område kring flerfamiljshus spärrades av

1 av 3

En man misstänks ha mördats i Malmberget i går kväll. Tre personer, varav en kvinna i 20-årsåldern, har gripits misstänkta för inblandning i brottet.

– Kvinnan misstänks för mord och de två andra misstänks för medhjälp till mord, säger jouråklagaren Lindha Strömberg till Aftonbladet.

Ett stort område spärrades av vid ett flerfamiljshus i Malmberget i Gällivare kommun på söndagskvällen. Från en av lägenheterna ska grannarna ha hört bråk tidigare under dagen. Utanför huset fanns blodspår.

Enligt ett vittne, som Aftonbladet pratat med, befann sig flera poliser på platsen och höll vakt under kvällen. Ett område utanför huset över gården och ut till vägen har spärrats av och polisens tekniker ska dessutom ha arbetat i en av lägenheterna.

Åklagaren förtegen

Polis och åklagare var länge mycket förtegen om vad som skett, med hänvisning till förundersökningssekretessen.

– Jouråklagaren, som leder förundersökningen nu, har beslutat att vi inte går ut med vad detta rör sig om, sa Robin Simonsson på åklagarmyndighetens pressjour tidigare i morse.

Hur kommer det sig?

Det är en del vittnen som ska höras, och för att inte påverka dem så behåller vi informationen för oss själva i nuläget. Det är så vi valt att bedriva utredningen.

Man i 30-årsåldern död

Vid 09-tiden kom beskedet att det rör sig om ett mord. Enligt polisen har en man anträffats av förbipasserande utanför bostadshuset. Mannen var då svårt skadad. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Tre personer har gripits och anhållits av åklagare.

– Det är en man i 30-årsåldern som är död och tre personer har gripits. En av dem, en kvinna i 20-årsåldern, misstänks för mord. De andra två är män i 30- respektive 20-årsåldern. De misstänks för medhjälp till mord, säger jouråklagare Lindha Strömberg till Aftonbladet.

Kvinnan är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Männen är skäligen misstänkta, vilket är den lägre graden.

– De tre gripna är bekanta med varandra och med den döde mannen. Men vilken typ av relation det rör sig om går vi inte ut med, säger Lindha Strömberg.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen och förhört vittnen.

En rättsmedicinsk undersökning och obduktion ska genomföras av den döde mannen, uppger polisen på sin hemsida.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN