Misstänkt seriemördare jagas i Tampa: Gå inte själv i mörkret

avNiklas Eriksson

NYHETER

Tre mord på två veckor kopplas ihop av Tampa-polisen.

Nu jagas en misstänkt seriemördare.

”Gå inte ut själva i mörkret” varnar polisen.

Foto: POLISEN

På två veckor har tre mord skett i Seminole Heights i Tampa, Florida, och tillvägagångssättet har nu fått polisen att koppla ihop händelserna. Som också har skett i ett begränsat geografiskt område.

Det första mordet begicks 9 oktober. Vid 21-tiden väntade Benjamin Edward Mitchell, 22, på sin buss när han sköts till döds.

Fyra dagar senare, 13 oktober, hittades Monica Caridad Hoffa, 32, skjuten till döds. Polisen misstänker att hon skjutits kvällen innan.

Det tredje mordet som polisen nu befarar har begåtts av samma person skedde i torsdags. Vid 20-tiden på kvällen var Anthony Naiboa, 20, på väg hem när han sköts till döds på öppen gata.

Alla tre morden har skett i samma område och alla tre offer har skjutits till döds när de befunnit sig utomhus, ensamma, på kvällen, uppger NBC.

Polischef Brian Dugan säger att mycket tyder på att det rör sig om en och samma mördare.

– Utan tvekan hänger de ihop, säger han vid en presskonferens.

Då visades det också upp bilder från en övervakningskamera som vid tillfället för det första mordet fångat en man som rör sig i området. Polisen vill nu komma i kontakt med mannen som de misstänker vara trippelmördaren.

Polischef Brian Dugan uppmanar också invånarna i Seminole Heights-området i Tampa att inte gå ut ensamma i mörkret.

– Men vi ser gärna att människor går ut, tänder sin utebelysning och helt enkelt inte visar att vi tolererar den här typen av terrorism i vårt grannskap, säger Dugan.

– Staden kommer inte låta sig hållas gisslan av den här mördaren.

ARTIKELN HANDLAR OM